In prima jumatate a acestui an, zeci de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau au ajuns sa dea explicatii in fata superiorilor pentru diferite abateri. Multi dintre ei au scapat doar cu o atentionare, dar sunt destui si cei care s-au ales cu sanctiuni.

“În primul semestru al acestui an, au fost 30 de situatii in care s-a dispus cercetarea prealabila fata de 51 de politisti. 25 dintre acestea au fost finalizate si ca urmare s-au aplicat masuri disciplinare fata de 17 politisti, dintre care 3 ofiteri si 14 agenti.

Vorbim de 15 mustrari scrise, majoritatea pentru agenti, si 2 diminuari ale drepturilor salariale, fata de 2 subofiteri”, a spus cms. sef Vasile Oprisan, inspector sef la IPJ Bacau. Salariul poate fi redus cu pâna la 10% pentru o luna, doua sau trei.

PUBLICITATE

În aceeasi perioada, pentru executarea necorespunzatoare a sarcinilor si atributiilor de serviciu, s-au aplicat 84 de atentionari fata de 78 politisti, dintre care 19 ofiteri si 59 agenti.

Si ei sufla in etilotest

Dupa cum au spus oficialii institutiei, majoritatea oamenilor legii au ajuns in situatia de a fi sanctionati pentru ca nu si-au facut treaba dar au fost si câtiva care au venit la serviciu direct de la bar.

“Cele mai multe sanctiuni au fost pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Acestia fie nu au rezolvat sesizarea in termenul prevazut de lege, fie nu s-au prezentat la program sau au venit sub influenta bauturilor alcoolice”, a explicat cms.sef Vasile Oprisan.

Pentru depistarea agentilor sau ofiterilor care „trag la masea” inainte sa vina la birou, la nivelul Inspectoratului se fac controale inopinate. Politistii sunt asteptati cu etilotestul la poarta institutiei si totodata le sunt verificate si documentele pentru a se vedea daca nu cumva au permisul suspendat sau alte probleme pe care nu le-au raportat sefilor directi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ