Peste 800 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale au executat misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 12-15 august a.c.

În urma acțiunilor desfășurate polițiștii au constatat 39 de infracțiuni, din care 3 de natură economică, 19 judiciare şi 16 la regimul circulaţiei rutiere.

Au fost depistate în flagrant 9 persoane, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni şi a fost efectuate cercetări față de 30 de persoane.

PUBLICITATE

Polițiștii au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, sancționând atât încălcarea normelor de conviețuire socială cât și nerespectarea normelor rutiere.

Astfel, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii au aplicat 937 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 410 000 de lei.

Dintre acestea, 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 65 600 de lei, au fost aplicate pentru abateri de natură economică, iar 178 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

De asemenea, polițișrtii de ordine publică au efectuat verificări la 109 unități, cu privire la respectarea normelor referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, activități în urma cărora au aplicat 14 sancțiuni contravenționale.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 603 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 321 pentru depășirea limitei legale de viteză, 16 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 11 pentru neacordarea priorității de trecere și 9 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Față de 89 de conducători auto s-a dispus măsura complementară a reținerii permisului de conducere, dintre care 52 pentru viteză și 12 pentru alcool.

În alte 11 situații s-a luat măsura retragerii certificatului de înmatriculare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ