Compania Salrom, proprietara minelor de sare de la Târgu Ocna, va demara o investitie majora intr-un sanatoriu de tratament balnear. Aici, se vor putea trata bolnavii de astm bronsic si cei cu alte diverse afectiuni ale cailor respiratorii.

„Ceea ce vreau sa promovez si sa initiez este o premiera nationala, iar ideea a pornit, in urma cu câtiva ani, dupa ce am participat la o conferinta internationala de speleoterapie de la Solotvino, in Ucraina. Ucrainienii au avut o mare traditie, tratând inclusiv bolnavii de la accidentul nuclear de la Cernobil. Ei au avut multe cercetari in domeniu tratamentului afectiunilor cailor respiratorii si a astmului bronsic. Din nefericire, lor li s-a prabusit sanatoriul pe care l-au avut si au ramas doar cu experienta”.
Aurel Bucur, director general Salrom

Investitiile, cifrate la circa 6 milioane de euro, vor fi localizate in doua foste exploatari de sare de la Tg. Ocna, respectiv Moldova Noua si Moldova Veche, considerate de multi specialisti ca fiind mult mai spectaculoase decât cele de la Slanic Prahova, chiar si decât de la mult mai cunoscuta salina de la Turda (edificiu mentionat chiar de UNESCO drept o destinatie de turism mondial de top, cu circa 350.000 de turisti anual).

DSC03457

„Posibil ca noi sa reusim la Tg. Ocna cu mai putini bani, si asta din doua motive. Unul, pentru ca aici sunt banii nostri, ai Salrom, care este detinut in procent de 49 la suta de Fondul «Solidaritatea», deci de americani, si diferenta de 51 la suta de statul român. De aceea, trebuie sa-i chibzuim. Chiar am luat legatura cu arhitectul care a fost la exploatarea de la Turda si credem ca beneficiind deja de experienta de acolo, solutiile vor mai spectaculoase si mai economice”, a precizat directorul general al Societatii Nationale a Sarii – Salrom, Aurel Bucur.

DSC_4827

Lucrarile vor incepe cel mai târziu la inceputul anului viitor, urmând a fi incheiate in maximum 3 ani. De retinut ca, in prezent, la salina de la Tg. Ocna, la nivelul orizontului IX, la 240 m. adâncime, exista de mai multi ani amenjate de catre Salrom câteva spatii pentru tratament, precum si o bisericuta la fel de spectaculoasa.

Salina-116

Aici, cei interesati pot petrece câteva ore de relaxare, in amfiteatrul pentru spectacole, pe miniterenurile de sport sau pur si simplu la plimbare si respirând aerul ionizat perfect pentru tratarea bolilor respiratorii si a astmului.PUBLICITATE