Agentia pentru Protectia Mediu (APM) Bacau va celebra, sâmbata, 19 martie, alaturi de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, de Garda Nationala de Mediu, de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si de toate institutiile de mediu din tara Ora Pamântului, inclusiv prin stingerea luminilor în intervalul orar 20,30 – 21,30. De asemenea, 42 de orase din toata tara, intre care Bacau si Moinesti, se vor alatura initiativei.

Ora Pamântului (Earth Hour) a fost organizata pentru prima data de WWF – Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizatia WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni si 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o ora în acea seara, ca semn al constientizarii problemei schimbarilor climatice.

Implicarea oamenilor de pe tot globul a facut în doar câtiva ani ca Earth Hour sa devina cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

În România – am aflat de la Maria Ionos, purtatoarea de cuvânt a APM Bacau -, Earth Hour se sarbatoreste din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globala de peste doua miliarde de oameni.

Ministrul mediului, apelor si padurilor, Cristiana Pasca Palmer, va participa, sâmbata, începând cu ora 20,30, la marsul pe biciclete organizat de WWF, Adevaratii Veloprieteni si Skirtbike, cu prilejul sarbatoririi Orei Pamântului. Punctul de pornire al marsului este Parcul Izvor (Rondul biciclistilor) si va urmari traseul Piata Unirii – Piata Victoriei, Arcul de Triumf, cu punct final Parcul Izvor. Sunt asteptati peste 1.000 de biciclisti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Bullshit!Strasnica prostie si spirit de turma..Planeta e plina de dejectiile si chimicalele pe care le devarsam peste tot,dar oprim lumina o ora si salvam planeta!

  2. Sting pe naiba! Sa stinga papagalii astia politici care umbla pe la Bruxelles si au bani sa isi achite facturile. Nu astia care au 10 milioane salariu, de nu imi ajung nici pentru paine goala

LĂSAȚI UN MESAJ