Militarii au avut de trecut patru probe dificile/Foto: ISU Bacau

– ei au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, dupa faza zonala a Concursurilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta

Zilele trecute, echipe de pompieri de la inspectoratele pentru situatii de urgenta ale judetelor Bacau, Botosani, Iasi, Neamt si Suceava au participat la faza zonala a Concursurilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta, competitie organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Botosani.

Salvatorii au trecut prin patru probe dificile, respectiv scara de fereastra, pista cu obstacole pe 100 metri, stafeta 4 x 100 metri si dispozitivul de interventie la motopompa, probe identice cu cele ale concursurilor internationale ale pompierilor.

PUBLICITATE

La finalul concursului, militarii de la ISU Bacau au fost declarati cei mai buni, obtinând locul I, urmati fiind de colegii lor din Botosani, Iasi, Suceava si Neamt.

„Concursurile serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta se organizeaza în fiecare an, în perioada iunie – septembrie, si au ca obiectiv fundamental dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii actiunilor de interventie în situatii de urgenta”, a explicat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

Fiind in fruntea clasamentului, salvatorii bacauani s-au calificat la faza finala a competitiei, care va avea loc la finele acestei luni, la Iasi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ