Cu doar o luna inainte de sfârsitul acestui an, fotografii bacauani si invitatii lor se prezinta in fata publicului iubitor de arta cu ultimele lor realizari. Pe simeza Galeriilor de arta “Frunzetti” de la sediul Filialei Bacau a Uniunii Artistilor Plastici din România sunt prezenti 37 de fotografi din Bacau, si nu numai, cu aproape 150 de lucrari intr-un salon de inalta calitate artistica.

Imbucurator este faptul ca, alaturi de seniorii fotografiei bacauane, Romeo Marandici si Ioan Viorel Cojan, ultimul fiind si organizatorul acestui salon, sunt prezenti si o multime de tineri artisti, multi dintre ei marcând cu aceasta ocazie debutul lor expozitional.

Acestia surprind prin indrazneala viziunii lor creatoare care vine sa se cladeasca pe temelia pe care cei doi veterani au format-o in acest spatiu cultural. In timp ce Viorel Cojan cu tenacitate a format un nucleu fotografic in inima Bacaului adunând si promovând talente in devenire, Romeo Marandici a impletit truda artistului cu râvna colectionarului, el fiind pastratorul unui tezaur de imagini vechi si tehnica fotografica prin care cei mai tineri pot vedea pe viu istoria acestei arte.

PUBLICITATE

Vineri seara, Galeriile “Frunzetti” s-au dovedit neincapatore fata de numarul mare de iubitori ai fotografiei veniti la intâlnirea cu arta care se naste prin lumina. “O fotografie, daca nu este printata pe hârtie, nu-si implineste destinul ei, este neterminata.

Destinul fotografiei este pe peretele unei expozitii si la indemâna privirii tuturor” a subliniat Ioan Viorel Cojan, curatorul acestui eveniment artistic, in discursul sau din vernisajul Salonului de arta fotografica.

[wonderplugin_gallery id=”392″]

Cuvântul sau s-a transfigurat intr-un manifest pentru arta fotografica, dar si intr-o promisiune pentru un viitor salon de fotografie cu participare internationala in care cei mai talentati participanti sa fie rasplatiti cu premii si distinctii. Salonul fotografic din acest an poate fi vizionat pâna la mijlocul lunii decembrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ