Absolventa a Liceului „George Bacovia” (actualul Colegiu „Ferdinand I”), promotia 1993, licentiata a Facultatii de Limbi Straine din Bucuresti, Simona Andronic si-a petrecut ultimii 21 de ani in capitala facând aproape de toate, ajungând acum la un CV impresionant. Chiar daca s-a mai gândit in urma cu 3-4 ani sa se intoarca acasa, acest lucru l-a facut abia acum. Si nu a facut-o pur si simplu: s-a intors si, de trei saptamâni, a deschis o …Salina, intr-un spatiu de la parterul unui bloc din Bacau.

-Cum v-a venit aceasta idee, de a face o salina la Bacau?
-In ultimii ani, eu am avut un parcurs mai interesant, si anume, m-am intrebat ce-mi place sa fac in viata. Multi ani mi-am pus intrebarea: care e rolul meu pe pamânt? Si asa, intr-o buna zi, au inceput sa apara si raspunsuri. Intotdeauna am fost o persoana foarte curioasa si foarte preocupata de sanatate, atât a mea cât si a celor din jur. Astfel, incet, incet, am ajuns pe acest drum si astazi suntem aici… la Salina Bacau, sub sloganul „Respira sanatos, traieste frumos!”

-Ce este haloterapia?
-Halos, in limba greaca inseamna sare. Haloterapia foloseste microparticule de sare naturala pulverizata sub forma de aerosoli pentru tratamentul diferitelor afectiuni. Haleoterapia reproduce, in locatii mai accesibile mediului urban, microclimatul folosit in speleoterapie, adica tratamentul practicat in minele de sare din Europa de Est inca din secolul al XIX-lea.

PUBLICITATE

-Cum „functioneaza” salina?
-Exista doua concepte total diferite. In linii mari, exista ideea de salina construita intr-o camera cu pereti de sare si atât. Trebuie spus ca nu poti imita o salina naturala, facuta de Dumnezeu, printr-o astfel de camera. Nu ai cum sa imiti divinitatea si de aceea nu insist pe acest subiect. Al doilea concept, cel pe care-l folosim noi la Salina Bacau, se bazeaza pe un aparat numit Generator de Aerosoli. Acesta are capacitatea de a produce microparticule de sare sub 5 microni, acestea fiind singurele care pot patrunde in tractul respirator inferior, facându-l astfel unul dintre cele mai eficiente tipuri de tratament. Acest aparat are rezultate clinice dovedite si cu studii in peste 135 de locatii din Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Canada, S.U.A., Germania si alte tari. Noi nu ne jucam si nici nu concuram cu ce a facut natura. Este altceva, este pe acelasi principiu de beneficiu ale sarii, dar nu imbracam o camera cu pereti de sare. Vreau sa subliniez asta pentru ca oamenii se lasa usor pacaliti, pentru ca sanatatea este foarte importanta si uneori esti disperat sa-ti reglezi niste probleme de sanatate, sa fim atenti de unde si cum vin informatiile.

simona interviu (2)

-Ce ne puteti spune despre timpul de tratament si pentru ce afectiuni este indicata haloterapia?
-O sedinta de haloterapie dureaza 45 de minute, se recomanda o sedinta la doua zile pentru ca sarea sa aiba timp sa topeasca mucoasele si sa aiba timpul ei de actiune, iar o cura minima in urma careia se pot observa rezultate este de 10 sedinte. Efectele sunt atât pentru aparatul respirator cât si pentru sistemul nervos central, pentru ca daca avem un organism bine oxigenat, un creier bine oxigenat, atunci si starea noastra de bine este evidenta. Pe parte de sistem respirator vorbim despre tot ce inseamna bronsite, aproape toate formele de astm, sinuzite, otite, raceli sezoniere si multe altele. Efectele sunt vizibile si pe afectiunile dermatologice: acnee, eczeme, chiar si psoriazis, doar ca in aceste cazuri tratamentul dureaza mai mult. Haloterapia este indicata si in nevroze si depresii si combate starile de oboseala cronica si rezistenta scazuta la stres. Efectele benefice ale unei cure de haloterapie se mentin timp de 6-12 luni sau chiar mai mult, fiind demonstrate prin studii clinice in Anglia, Rusia, Germania, Estonia si Canada.

-Exista contraindicatii?
-Da. Exista o lista de contraindicatii pe care eu o prezint fiecarui om care intra aici, ca sa o semneze si sa ia la cunostinta. Haloterapia nu este recomandata celor cu probleme cardiace, de rinichi, suferinzilor de TBC si stadiul acut al unor boli.

simona (1)

-Ce trebuie sa mai stim despre Salina Bacau?
-In primul rând, ca se gaseste pe str. 9 Mai, nr.82-84 (in spatele benzinariei MOL), ca salina se intinde pe o suprafata de 48 de metri patrati in care avem inclus si un loc de joaca pentru copii. Sarea pe care o folosim provine de la salina din Târgu-Ocna si nu contine iod sau anticonglomerant. Cu aceasta ocazie, vreau sa fac apel la medici si la toti cei din sistemul sanitar sa ne viziteze, sa vada cu ochii lor si astfel vor intelege adevaratele beneficii ale haloterapiei.

-As dori sa ne povestiti câte ceva si despre campania mediatica pe care o pregatiti bacauanilor.
-Vom demara o campanie adresata persoanelor cu vârste cuprinse intre 18 si 70 de ani, si chiar peste 70 de ani, dar sa nu aiba anumite afectiuni. Cei care vor sa participe la aceasta campanie vor gasi un talon publicat in Desteptarea, talon care inseamna 50% reducere la orice tip de abonament, cu precizarea ca prima sedinta este gratuita. Abonamentul inseamna 10 sedinte iar accesul se face numai pe programare telefonica, pentru ca locurile sunt limitate. Capacitatea maxima este de 22 de persoane, sau 14 adulti si 10 copii. Nu vreau sa intre mai multe persoane in salina la o sedinta pentru ca nu ar mai fi calitate. Revenind la taloanele din campanie, acestea sunt valabile o singura data pentru o persoana si poate fi folosit in lunile noiembrie, decembrie si ianuarie. Reducerea de 50% de pe talon nu se cumuleaza cu alte reduceri sau promotii.
In momentul de fata, preturile sunt intre 8 si 20 de lei pe sedinta, in functie de vârsta si de insotitor, programul este de luni pâna vineri intre orele 10.00-19.00, iar sâmbata si duminica de la 10.00 la 13.00. Sedintele incep la ore fixe si se fac, repet, numai cu programare telefonica.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ