27 septembrie 2023

Salariile finanțiștilor: semnal de la Ministerul Muncii

HomeEconomieSalariile finanțiștilor: semnal de la Ministerul Muncii

Salariile finanțiștilor: semnal de la Ministerul Muncii

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit cu reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe (FNSF) – organizație care analizează declanșarea unei greve generale inclusiv cu revendicările „salariu egal la muncă egală, păstrarea locurilor de muncă și introducerea în noua lege a salarizării a familiilor ocupaționale „finanțe”.

Discuțiile – spun cei de la minister – au vizat noua lege a salarizării în sistemul public, iar ministrul a luat act de doleanțele reprezentanților sindicali și de inechitățile punctuale care s-au format de-a lungul timpului în sistemul de salarizare. „Simona Bucura-Oprescu și-a exprimat întreaga disponibilitate la dialog și pentru un parteneriat onest, astfel încât să fie găsite cele mai bune soluții pentru ca noua lege să fie adecvată, raportată la complexitatea muncii și constrângerile pe care le au funcționarii care contribuie la colectarea veniturilor statului.

Dialogul social cu familiile ocupaționale privind noua lege a salarizării va continua împreună cu partenerii sindicali” – a mai transmis ministerul.Din FNSF fac parte sindicate din Ministerul Finanțelor și din ANAF-Agenția Națională de Administrație Fiscală, din administrațiile locale, din instituțiile Muncii și protecției sociale, din instituțiile de Statistică, din Poliție și din instituțiile de Mediu – inclusiv din Bacău.

Sindicatele mai susțin și alte revendicări de natură economică, profesională și socială: modernizarea sistemului fiscal, considerat de importanță strategică pentru România, și modernizarea sistemului de recrutare, avansare, pregătire profesională, protecție și sprijin printr-un Statut al finanțistului.

FNSF atrage atenția că declanșarea unei greve generale ar duce la neplata sau la întârzierea plății salariilor în sistemul public (în Sănătate, în Învățământ, în Apărare sau în Justiție). De asemenea, s-ar perturba funcționarea sistemului bancar și al instituțiilor financiare, prin influențarea procesului de creditare, de procesare a tranzacțiilor și asigurarea lichidităților. Totul ar avea impact general asupra stabilității financiare a persoanelor fizice și companiilor.

Alte titluri
Alte titluri

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Curtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă

Într-o hotărâre semnificativă, Înalta Curte de Casație și Justiție...

Ultimele știri