Salamul de Sibiu Agricola a fost prezentat si degustat în Suedia, alaturi de alte câteva produse românesti, la evenimentul „Promovarea politicilor agroalimentare ale României pe piata Suediei”, organizat saptamâna trecuta de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), caruia i s-a alaturat Alteta Sa Regala Principele Radu al României.

Delegatia MADR, condusa de secretarul de stat Ioan Utiu, a efectuat o vizita oficiala în Suedia alaturi de reprezentantii unor producatori români. Ambasada României la Stockholm a gazduit Seminarul cu tema promovarii produselor agro-alimentare românesti. Prima etapa a vizitei oficiale s-a desfasurat la Uppsala, la Universitatea de Stiinte Agronomice, unde a avut loc un schimb de experienta cu studentii si cadrele universitare suedeze. Programul vizitei a inclus si o degustare de produse românesti, sub denumirea „Promovarea politicilor agroalimentare ale României pe piata Suediei”, eveniment la care au participat membrii asociatilor de profil din România si Suedia.

În acest context, Agricola a prezentat unul dintre cele mai valoroase produse ale sale, Salamul de Sibiu. „A placut. Salamul de Sibiu Agricola a fost foarte apreciat. A fost la înaltimea receptiei organizate de Ambasada României pentru partenerii suedezi si chiar a adaugat o nota de distinctie si bun gust atmosferei extrem de primitoare. Nu mai vorbesc de Salamul Ambasador Agricola si de Babic, cu care toti participantii s-au delectat!” – ne-a declarat Carmen Gavrilescu, Marketing manager Agricola, care a participat la eveniment alaturi de Aura Palade, tehnologul si inginerul sef al fabricii de salamuri crud-uscate al companiei SALBAC, firma a Grupului Agricola. Salamul de Sibiu Agricola este lider detasat în acest segment pe piata interna înca din anul 2009, cu o cota medie de 50% în ultimul an.
Prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu al României a accentuat importanta produselor agroalimentare românesti pentru Casele Regale ale Europei.

PUBLICITATE

Seminarul a avut scopul de a întelege functionarea pietei suedeze a produselor agroalimentare. Doi retaileri foarte importanti pe piata suedeza au expus directiile strategice si platformele de comunicare ale acestei piete, precum si asteptarile pe care le au în ceea ce priveste calitatea si standardele produselor agroalimentare pe care ar dori sa le comercializeze.

Oficialii MADR au abordat, cu reprezentanti ai Ministerului pentru Întreprinderi si Inovatie si ai Ministerului de Externe din Regatul Suediei, teme legate de legislatia aplicabila în domeniul agroalimentar atât la nivel national, cât si la nivel european.
Companiile românesti prezente la eveniment au fost Agricola (Sibiu Salami), Abundia (Agro Natural), CIC agro BIO invest SRL (BioTerra), Ostrovit, Delicon Prodimpex, Luna Solai, Sonimpex Topoloveni si ICDP (research institute on fruit-growing/trees’culture).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ