Duminica, 15 iunie, în cadrul Sfintei Liturghii din Biserica Romano-Catolica „Sfintii Petru si Paul” Bacau, PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, si PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, au conferit Sfântul Mir unui numar de peste 100 de copii si tineri din Parohia „Sfântul Nicolae”. Liturghia solemna a conferirii sfântului Mir a fost precedata de procesiunea din fata bisericii „Sfântul Nicolae” catre biserica „Sfintii Petru si Paul”.

„In numele celor 3.007 familii, in numele celor 107 copii si tineri care, inca din luna februarie, s-au pregatit intens pentru aceasta zi, va spunem din inima «Bine ati venit!»”, a fost mesajul de intâmpinare adresat inaltilor prelati de pr. decan de Bacau Isidor Dâsca. „Bine v-am gasit in aceasta zi deosebit de importanta pentru voi, dragi copii, pentru ca, prin Sacramentul Mirului, veti deveni templurile vii, constiente, in care locuieste Dumnezeu”, le-a transmis PS Petru Gherghel, episcop de Iasi.

Apoi, împreuna cu pastorii Bisericii locale, preotii parohiei si preotii oaspeti, si inconjurati de un mare numar de credinciosi, prieteni, rude, parinti si nasi, cei 107 copii si tineri au intonat cântarile bisericesti, au citit lecturile si invocatiile rugaciunilor si au adus darurile la altar, reînnoidu-si fagaduintele de la botez cu lumânari aprinse în mâna.

PUBLICITATE

Pentru evenimentul primirii sacramentului Mirului, toti candidatii, indrumati de pr. vicar Lucian Adam si pr. vicar Cristi Hodea, s-au pregatit timp îndelungat, începând cu luna februarie, aprofundând învatatura Bisericii cuprinsa în catehism, studiind si întrebându-i pe profesorii de religie care s-au ocupat de pregatirea lor. În plus, in ultimele doua saptamâni, în fiecare zi, candidatii pentru Mir au participat, zilnic, la catehezele pentru sfântul Mir.

Cu o zi inainte de primirea Sfântului Mir, sâmbata, 14 iunie, copiii, parintii si nasii s-au spovedit, pentru a se dispune cum se cuvine pentru marea sarbatoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ