Poate si dumneata, cititorule, ai avut ca si mine macar vag senzatia ca odata cu numirea unui guvern de tehnocrati, deci de oameni care nu prea au de-a face cu politicul, lucrurile in tara noastra vor intra in normalitate.

Cred ca aceasta este, la nivel comunitar, ceea ce ne dorim cel mai mult. Se pare, insa, ca inca o data vedem doar ca afara e vopsit gardul, ca inauntru sta, ca si inainte, leopardul. Un animal politic.

Schimbarea intempestiva a doi directori de colegii nationale din Bacau ne pune din nou pe gânduri. Si vor mai fi si altii. Masuri politice? Numirea politica a unor personaje care servesc partidul? Se platesc niscaiva polite vreunui personaj politic? Nimeni nu spune nimic, nu se dau explicatii. Miscarile de acest gen se fac, de regula, pe tacute, peste ele planeaza intotdeauna un val de mister. Iar cine cunoaste adevarul face ciocul mic.

Cunosc insa bine cazul unei emerite profesoare din judet, directoare de colegiu national, care l-a refuzat categoric pe viitorul primar al localitatii sa-i sprijine candidatura. Ca un facut, odata ales primar chiar personajul in cauza, la scurt timp directoarea colegiului a fost inlocuita din functie. Nu s-a comentat nimic, nu s-au dat explicatii, totul a trecut ca si cum n-ar fi fost. De schimbare in mare tacere aud si acum, in Bacau.

Sa fie oare bagata in toate astfel de situatii coada politicului? La urma urmei, schimbarile nu sunt de neintâmplat, uneori chiar ne dorim schimbarea. Sau, de fapt, ne-ar conveni sa traim schimbarile cam cum isi dorea Farfuridi: „ori sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele… esentiale…”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. Domhule Petrica,,,,,
  Cam tarziu ti-ai dat seama ca politicul face jocurile,,???!!!
  Se schimba primarul sau prefectul si automat se schimba si directorii,,dar culmea ca se
  shimba si secretarele si femeile de serviciu,,,>>>>>..
  In definitiv Nu cred ca este rau dar aceste schimbari ar trebui in urma unor CONCURSURI,,>>>>
  SI atunci poate nu vor mai fi nemultumiri,,,,,,,.
  Dar nici sa stea un Director pana la pensie,,caci sta de pomana???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ