Lupta impotriva coruptiei este explicatia care inlocuieste cu succes traditionalul “asa ne obliga UE” atunci când Guvernul are nevoie sa motiveze câte o decizie nepopulara sau cu substrat ascuns.
Asa ca, pentru a lupta impotriva coruptiei, Executivul decide sa scada plafonul de casa, sa coboare limita platilor cash si sa oblige inclusiv populatia sa faca plati prin banca atunci când cumpara bunuri cum ar fi masinile sau casele.

Problema este ca aceasta obligativitate impune si un cost din partea cetateanului. Sa zicem ca, intr-o alta perioada, in care dobânzile erau real – pozitive, cetateanul nu doar ca nu pierdea bani daca-i punea la banca, dar mai si câstiga ceva.

De o perioada de timp, insa, bancile nu mai sunt interesate sa atraga economiile populatiei iar populatia s-a fript in relatia cu bancile incât sufla si-n iaurt când vine vorba sa ia un credit.
Rezultatul este ca dobânzile au coborât la niveluri infime (atunci când nu sunt chiar zero) iar, daca se mai pun la socoteala comisioanele incasate de banci pentru operatiuni, exista sanse foarte mari ca suma de bani depusa in banca sa fie mai mica dupa câteva luni.

Dar, sa fim bucurosi ca luptam impotriva coruptiei si astfel platim comisioane bancilor ca sa faca platile pe care, altfel, le-am fi facut cu numerar, in fata notarului, fara alte costuri suplimentare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ