Fațada blocului nr. 12 de pe strada Nicolae Bălcescu va fi refăcută. Dumitru Pravăț, președintele Asociației de proprietari nr. 93 „Central” Bacău a declarat în exclusivitate pentru Deșteptarea că a semnat contractul de prestări servicii cu Societatea de Servicii Publice a Municipiului Bacău.

„Am semnat contractul cu SSPM, urmând ca în următoarele două săptămâni constructorul să ridice schelele. Vom începe lucrările dinspre partea Teatrului Municipal «Bacovia» pentru că în această zonă sunt cele mai frecvente probleme. În total se va reface fațada la cinci scări de bloc, A, B, C, D și E”, declară Dumitru Pravăț, președintele Asociației de proprietari nr. 93 „Central”.

Lucrări în regim de urgență

Municipalitatea a dispus efectuarea unor lucrări în regim de urgență la blocul aflat vizavi de magazinul Luceafărul. Măsura vine în urma numeroaselor accidente în care bucăți din tencuiala măcinată au căzut pe trotuar sau au ajuns pe mașinile parcate în zonă. În ceea ce privește costurile, Dumitru Pravăț spune că acestea au rămas neschimbate.

Prețul negociat cu firma de construcții este 65 de lei metrul pătrat, iar din estimările făcute de asociația de proprietari și de proiectant costurile pe apartament pot ajunge până la 4.000 de lei, în funcție de cota indiviză. După o primă estimare, lucrarea presupune pentru fiecare proprietar costuri cuprinse între 800 de lei și 1.000 de lei. „Nu au intervenit modificări la costuri. Așteptăm ca oamenii să plătească avansul stabilit la 300 de lei. Unii au început deja să achite”, declară Dumitru Pravăț.

5 COMENTARII

 1. Este interesant cine a facut proiectul de reabilitare a fatdelor acestor blocuri. Daca exista un caiet de sarcini pentru astfel de lucrari deoarece aceste blocuri mai vechi au fost incadrate in clasa de risc seismic RSIII care presupune ca la un seism de cod elementele nestructurale(peretii exteriori, peretii interiori si celelalte elemente nestructurale – parapeti balcoane, etc.) pot suferii degradari mari. Cine a avizat(verificat) acest proiect, cine-l urmareste, ce garantie se da la aseasta lucrare.

  • Nu cred ca are vreo treaba una cu alta. Dacă-ți faci lucrări în casa, primești garanție ca nu se vor degrada în urma unui cutremur serios? Se face reabilitare fatada, nu consolidare structura rezistență.

   • Ai văzut un proiect de reabilitare fațada pentru al compara cu o igienizare in apartament.Ce legătura are o lucrare de curățenie in apartament cu o reabilitare de fațada degradata la 5 scări cu 10 etaje, cu parapeți de balcoane prefabricate intr-o stare avansată de degradare si. cu prideri nesigure. La asemenea lucrări se impune in mod obligatoriu profesionalism, garantie nu lucrare de mântuială făcută de o societate anonima ca specialitate.

  • Domnule Ion, depinde de locatari
   Poate că nu ați înțeles: pe N.Balcescu plătesc proprietarii. Primăria nu a dat 1 leu. Doar promisiuni în campanie. Și nu se izolează, se repară. Deci când vreți să plătiți, atunci faceți. Primăria doar dă aprobările. Necula nu a făcut NIMIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here