Preturile marfurilor alimentare au crescut, in luna septembrie, fata de luna anterioara, cu 0,90%. Conform datelor facute publice de Directia Judeteana de Statistica Bacau, la marfurile alimentare indicele preturilor de consum în luna septembrie, fata de luna anterioara, a fost de 100,90%, iar fata de luna decembrie 2014 a fost de 93,05%.

Cele mai mari cresteri de pret fata de luna anterioara s-au înregistrat la cartofi, la alte legume si la conserve de legume, la oua si la citrice, dar si la alte fructe meridionale, în timp ce scaderi ale preturilor se regasesc la fructe proaspete, la malai, lapte de vaca si produse de morarit.

Preturile au crescut si la servicii, cu 0,13%, în timp ce la marfurile nealimentare au scazut cu 0,15%.
Indicele preturilor de consum (IPC) în luna septembrie a fost de 100,26% fata de luna august, de 98,37% fata de luna decembrie 2014 si de 98,27% fata de luna septembrie din anul precedent.

In luna iulie, indicele preturilor de consum a fost de 99,83% fata de luna iunie, de 98,61% fata de decembrie 2014 si de 98,33% fata de iulie 2014. Dar, scumpiri au fost inregistrate la citrice, la oua, la fasolea boabe, la margarina, la carnea de porc si la ulei. In schimb, in iulie s-a constatat ieftinirea legumelor, a cartofilor si a fructelor proaspete.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ