Agentii de la Politia Locala Bacau au dat deja primele sanctiuni la Legea 15/2016, care interzice fumatul in spatiile publice inchise, spatiile închise de la locul de munca, mijloacele de transport în comun sau locurile de joaca pentru copii.

„In perioada 17- 24 martie, s-au aplicat 36 de sanctiuni, in valoare de 7.500 de lei. Au fost sanctionate 35 de persoane fizice si o societate comerciala”, a declarat Relu Mardare, directorul executiv al Politiei Locale Bacau.

Aproape jumatate dintre persoanele fizice santionate au primit avertisment, insa ceilalti au fost nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru ca si-au aprins tigara intr-un loc interzis.

PUBLICITATE

12903477_1073085349417987_298796409_o

Este si cazul unui bacauan care a fost amendat cu 100 de lei dupa ce a fost surprins ca fuma intr-o cafenea de pe Bulevardul Unirii, din municipiul Bacau.

Dar politistii desfasoara si activitati de prevenire. „In aceasta perioada facem si actiuni de preventie. Le explicam celor care detin baruri, cafenele, restaurante, ca trebuie sa puna afise cu «Fumatul interzis», dar si cu numarul de telefon al Politiei Locale pentru ca oamenii care vor sa sesizeze incalcari ale Legii 15/2016 sa nu sune la 112, acest serviciu fiind doar pentru urgente”, a mai spus directorul Mardare.

Amenzi la Legea antifumat pot da, pe lânga politistii locali, si angajatii MAI, respectiv jandarmii, politistii de la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau, pompierii si politistii de frontiera. Sanctiunile sunt de la 100 la 500 de lei, pentru persoanele fizice, si de la 5.000 la 15.000 de lei, pentru persoanele juridice, insa autoritatile de control pot dispune si inchiderea unitatii daca se constata abateri repetate.

Conform legii, prin spatiu public închis se întelege orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ