Firma Infinite Gas Development din București, controlată de Bogdan Marinescu și Ion Berciu – a preluat Termocentrala din Borzești pentru suma de 29,84 de milioane de lei (inclusiv TVA). Vânzătorul a fost compania Mușat & Asociații Restructuring SPRL – lichidatorul judiciar definitiv al societății Termoelectrica aflată în faliment. Termocentrala este ultima întreprindere industrială mare de pe Platforma Borzești care rămăsese cu capital de stat.

Pentru vânzarea termocentralei au fost mai multe încercări, în vara trecută fiind avansat un preț de pornire de aproape 8,5 milioane de euro. „Avem în continuare speranțe să apară un investitor interesat”- ne declara, atunci, Dorin Octavian Drăgoi, directorul general al Sucursalei Electrocentrale Borzești.

Termocentrala din Borzești era unul dintre cele mai importante active ale societății Termoelectrica și era scoasă la vânzare încă de acum cinci ani. Termocentrala, construită din anul 1953, a fost una dintre cele mai mari din România, pentru a alimenta platforma industrială de la Borzești, dar nu numai. Datorită ei, orașul Onești a devenit primul din țară complet termoficat.

„Intenționăm să retehnologizăm grupul TA7 de la Borzești pentru a relansa producția de energie – au declarat pentru Profit.ro reprezentanții cumpărătoarei. Cu ce echipamente sunt în prezent acolo nu se poate continua. Va mai dura, dar suntem optimiști. În prezent, suntem în etapa estimării costurilor investiționale, analizăm împreună cu proiectantul de ce utilaje și echipamente este nevoie pentru retehnologizare”.