In ziua in care credinciosii ortodocsi praznuiesc Duminica Tuturor Sfintilor, enoriasii Parohiei Serbanesti si-au vazut implinit visul de a-si vedea noua biserica sfintita.

Inca de dimineata, ieri, 7 iunie, ei au venit in numar mare sa participe la slujba arhiereasca prin care s-a târnosit Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”si altarul acesteia. Un sobor de peste 30 de preoti, in frunte cu Inaltpreasfintitul Ioachim, arhiepiscopul Romanului si Bacaului, si preotul-protopop Costica Busuioc, au consfintit prin rugaciune menirea de „poarta catre Cer” a noii constructii.

IPS Ioachim, insotit de preoti, a inconjurat pentru prima data lacasul de cult, sfintindu-l. Intrând apoi in altar, ierarhul a oficiat ritualul prin care jertfelnicul a primit harul sfânt. In tot acest timp, credinciosii au asteptat rabdatori, in arsita zilei de vara, momentul in care se vor putea inchina la masa altarului proaspat târnosit. Evenimentul a continuat pe scena din fata bisericii unde s-a savârsit Sfânta Liturghie.

PUBLICITATE

La finalul acesteia, arhiereul i-a felicitat pe toti cei care au facut posibil acest inaltator moment, oferind distinctii de vrednicie.

“In aceasta zi, voi sunteti aidoma voievozilor din vechime, ctitori si binefacatori ai Bisericii lui Dumnezeu” a subliniat IPS Ioachim in cuvântul sau de invatatura. Primul a fost onorat parintele Ioan Ferchiu, cel care a coordonat dintru inceput lucrarile la aceasta sfânta biserica, acum pensionar.

Urmasii acestuia, preotii Adrian Ghinea si Vasile Busuioc, au primit la rândul lor binecuvântari arhieresti pentru stradaniile depuse.

„Vom indeplini rânduiala statornicita in astfel de momente, astfel, incepând de luni, 8 iunie, timp de 40 de zile, neintrerupt, vom savârsi Sfânta Liturghie in noul altar”, a mentionat pr. paroh Adrian Ghinea.

[wonderplugin_gallery id=”285″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

  1. Asa suntem noi invatati sa repetam ca papagalii unii dupa altii: vrem scoli, spitale, centre pentru batrani, fara sa cunoastem ca de ani buni biserica a infiintat numeroase centre pentru batrani , si copii. Ca are in plan sa faca asemenea centre in mai toate parohiile, mai nou, fac si scoli in parohii, fara a percepe vreo taxa de la cineva pentru administrarea si functionarea lor. Scoli (cladiri pentru scoli) sunt suficiente, dar nu vedem ca natalitatea este in scadere accentuata si peste putin timp si din scolile actuale vor trebui inchise(avorturi impotriva carora tot biserica este cea care se opune). Acestea lasa cladirile de scoli goale! Nu din cauza ca au fost prea multe scoli si prea putini elevi in ele s-au inchis scolile de catre fosta noastra guvernare?Cine a vazut copii nescolarizati din lipsa de cladiri-scoli? Ce sa facem cu multe spitale daca medicii de calitate fac ei spitate particulare din banii primiti tot de la noi, ori mai rau, ne pleaca din tara? Din lipsa de cladiri pentru spitale ne pleaca medicii din tara? O biserica se construieste din banii enoriasilor si cand este gata, se umple de credinciosi de toate varstele, ceea ce inseamna ca este nvoie de biserica. Da, in unele zone este nevoie de scoli, dar cine sa le faca, comunitatea ortodoxa, batranii din pensiile lor cum isi fac bisericile? Vedeti ceva rau daca v-ar venii copilul sambata seara devreme acasa sa poata merge a doua zi la biserica, decat sa va ceara bani sa stea in cluburile de noapte, sa consume bauturi, si sa faca fel de fel de lucruri ,iar duminica dimineata sa stea sa doarma in pat pana la amiaza si seara sa plece iarasi? Nu va ganditi ca unii chiar au interes sa discrediteze biserica in avantajul vietii de noapte, a cluburilor, centrelor de distractii, aruncand vorbe care sa atraga aceasta categorie de doritori, sa poata sa le mearga afacerile, sa-i mentina pe cei intresati de aceste lucruri, invocand lipsa de scoli, spitale, centre pentru batrani ca sa de bine pe hartie, la tv?

  2. Biserica asta este constuita din donatii nu cu bani de la stat asa ca nu mai rupeti —- daca nu sunteti in cunostinta de cauza. e usor de dat cu presupusu.

  3. Eu aș crede ca voi nu știți ce este aia biserică eu sunt catolică .. Da aștept de mult timp să se termine biserică să pot să merg și eu la ea … Pe voi acum va interesează numai barurile cluburile și etc …. Mai bn vati duce la biserică ca acolo îi cel mai bine .. Nu în cluburi ….da acum nu mai știe nimeni cei aia biserică . rugăciune . credință . etc …. Gandu vostru este numai la club la baruri și etc…

LĂSAȚI UN MESAJ