Agenția Naționalăde Administrare Fiscală (ANAF) a început o acțiune amplă de verificare fiscală a celor mai mari companii din toate domeniile de activitate economică. Operațiunea a fost numită„Iceberg” și vizează și companii din județul Bacău. Aceste companii sunt administrate fiscal de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Operațiunea „Iceberg” se va desfășura pe întreaga durată a anului 2019 și presupune, conform celor de la ANAF, intensificarea controalelor și eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menținerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfășoarăactivități în România.

Printre cei 42 de contribuabili băcăuani din această categorie se numără, între alții, Aerostar, Agricola Internațional, Salbac și Europrod – din Grupul Agricola, Agricultorul Bârsănești, Chimcomplex Borzești, Comfert, Croco Onești, Dedeman, Holzindustrie Schweighofer Baco, din Comănești, Interagroaliment Filipești, Intertranscom Impex Buhuși, Licurici Impex Onești, Pambac, Popasul Trebeș, Rustrans, Simba Invest, Tehnostrade, VimercatiEast Europe și Societatea de Investiții Financiare Moldova.

Principalele direcții de acțiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt combaterea fenomenului externalizării profitului, verificarea manierei în care companiile mari gestioneazărelațiile economice între companii din grupul din care fac parte șidestructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopulsustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin identificareași instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicații fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.

Alte articole