18 aprilie 2024
ActualitateS-a încheiat prima etapă a proiectului „Împreună pentru educație”

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Împreună pentru educație”

Schimbul de experiență de bune practici organizat timp de aproape o săptămână cu elevi de la Colegiul N.V. Karpen, din Bacău, și de la Liceul Teoretic din Costești (Republica Moldova) a luat sfârșit. Acțiunea a fost o primă etapă a proiectului internațional „Împreună pentru educație: Colegiul N.V. Karpen-Liceul Teoretic Costești” și a permis participanților parcurgerea unor interesante momente instructiv-educative-formative, dar și momente culturale pentru cunoașterea municipiului și județului Bacău. 

Proiectul a fost inițiat de consilierul județean Ilie Bârzu și de profesori de la cele două licee. Localitățile Bacău și Costești sunt înfrățite din anul 2016, din perioada în care primarul interimar al Bacăului a fost Ilie Bîrzu, iar primarul de Costești a fost profesoara Natalia Petrea.

Finalizarea schimbului de experiență a avut loc într-o reuniune a participanților, la care au fost prezenți și unii dintre cei care au susținut această acțiune. Astfel, la eveniment au venit alături de reprezentantele Liceului Teoretic din Cosmești, Natalia Petrea și directoarea adjunctă Svetlana Bortă, de ing. Daniela Andronic – managerul proiectului, de directoarele adjuncte ale Colegiului Karpen, Simona Șova și Diana Craiu, și André Muit – președintele Asociației Betania Bacău, reprezentanți ai Fundației Don Bosco și rețelei comerciale Auchan, dar și prof. univ. Radu Ababei – directorul Direcției Județene de Tineret și Sport și reprezentanți ai unor instituții școlare din Bacău.



Despre importanța acestui proiect și despre semnificația și rezultatele primei lui etape au vorbit Daniela Andronache Ilie Bârzu, Svetlana Bortă, Natalia Petrea, Simona Șova, Diana Craiu, dar și elevi moldoveni participanți la proiect.

Elevii oaspeți, dar și cei de la Colegiul Karpen și de la Colegiul de Artă din Bacău, soliști, dansatori și instrumentiști, au oferit participanților momente artistice interpretate chiar de ei, cei mai mulți purtând splendide ii și costume populare.

Participanților la activitățile din proiect le-au fost înmânate diplome de excelență din partea organizatorilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Colaboratori în proiect sunt Colegiul Național de Artă „George Apostu”, Muzeul de Științele Naturii „Ion Borcea”, Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu” și Asociația „Karpen 2010”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri