– principalul partener al primariei in acest eveniment a fost compania Holzindustrie Schweighofer

Editia din acest an a manifestarii „Zilele orasului Comanesti” s-a incheiat duminica seara in perimetrul Galion, special amenajat pentru serbari populare si câmpenesti, cu un impresionant foc de tabara si cu un foc de artificii care putea rivaliza cu cele vazute in marile metropole.

Zona Galion este un colt de natura binecuvântat, dar si tot mai bine amenajat de Primarie pentru astfel de evenimente. In general, toata editia din acest an a Zilelor orasului (5 – 7 august) a fost o reusita, prin toate manifestarile programate si prin sprijinul acordat de parteneri organizatorilor.

PUBLICITATE

Programul evenimentelor a inceput vineri dimineata cu impresionantul ceremonial militar-religios anual al depunerii de coroane la Cimitirul international al ostasilor cazuti în Primul Razboi Mondial. Acolo este locul în care sunt înmormântati 3.007 fosti combatanti români, rusi, maghiari, austrieci si germani.

Primaria orasului a invitat la acest eveniment reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai autoritatilor judetene, cât si atasatii militari ai ambasadelor Austriei, Germaniei, Rusiei si Ungariei la Bucuresti. Zeci de coroane de flori au fost depuse, astfel, la mormintele eroilor, multe si din partea unor societati comerciale, organizatii si institutii din Comanesti si din judetul Bacau.

Un regal de actiuni dedicate tuturor categoriilor sociale

Suita de evenimente „Zilele orasului Comanesti” a cuprins insa, între altele, si lucrarile Simpozionul stiintific International ,,Dimitrie Ghika – In memoriam”, la care au fost invitati membri ai Academiei Române si Academiei de Stiinte a Moldovei. Tot in prima zi, primarul Viorel Miron s-a intâlnit, ca in fiecare an, cu familiile de oraseni care au implinit 50 de ani de când au fost formate prin casatorie, carora le-au fost acordate titluri „Model de Viata”.

Nu au lipsit nici actiunile dedicate copiilor si elevilor, un concurs de alergare si de biciclete si Trofeul Comanesti la sah (editia a X-a), dar si Turneul de tenis 10 FRT categoriile rosu, portocaliu si verde pentru copii intre cinci si zece ani.

Sfarsitul saptamânii a fost dedicat concertelor. Sâmbata seara, insa, localnicii si oaspetii lor au urmarit meciul de retragere din activitatea sportiva a luptatorului de K1 Ionut Iftimoaie, în Gala Superkombat cu 12 meciuri, în care acesta l-a întâlnit pe campionul mondial, spaniolul Jorge Loren, de la care a preluat centura de campion mondial.

Cea mai importanta firma din Comanesti, printre partenerii organizatorilor

O parte din materialele folosite la amenajarea zonei de spectacole unde au avut loc concertele si meciurile din Gala Superkombat au fost oferite de Holzindustrie Schweighofer Baco – materiale produse în Comanesti, la Holzindustrie Schweighofer Baco, cea mai mare fabrica de panel din lume care activeaza intr-o singura locatie.

„Din 2010 – spunea directorul general al Holzindustrie Schweighofer, Dan Banacu – ne mândrim ca suntem parte a comunitatii. Oamenii de aici ne-au primit cu bratele deschise si noi încercam sa le rasplatim generozitatea sprijinind dezvoltarea orasului, prin investitiile în sanatate, educatie si viata sociala. Suntem alaturi de ei si în momentele de sarbatoare. Holzindustrie Schweighofer este deja un partener traditional al Primariei în organizarea Zilelor Orasului. Anul acesta ne-am bucurat în mod deosebit ca am facut parte din Team Iftimoaie. Am contribuit la organizarea acestei serii de evenimente care au marcat atât de frumos retragerea din activitate a marelui sportiv Ionut Iftimoaie, fiu al Comanestiului. Evident, am fost cu totii pe Galion pentru a-l sustine!”

[wonderplugin_gallery id=”645″]

Semnele lasate de companie prin oras se vad, insa, peste tot: la parcurile de distractie pentru copii, pâna la spitalul orasenesc redeschis nu de mult tocmai cu sprijinul financiar al celor de la Holzindustrie. „Când am avut inchis spitalul orasenesc, Holzindustrie a finantat reabilitarea lui – ne-a declarat primarul Viorel Miron. Fara acest ajutor era posibil sa nu mai putem redeschide unitatea spitaliceasca. Ajutor am primit si la reabilitarea a doua scoli, a unor crese si a doua gradinite. La Zilelor orasului Comanesti cel mai mult ne-au ajutat sa facem un podium pentru a amplasa ringul luptatorilor Superkombat pe Dealul Galion, pentru ca cei peste 35.000 de spectatori sa urmareasca in conditii foarte bune aceasta gala.”

Zilele orasului Comanesti

Posted by Desteptarea de Bacau on Sunday, August 7, 2016

„Compania Holzindustrie Schweighofer – inseamna foarte mult pentru oras. In primul rând pentru ca este cel mai mare producator de la noi, dar si cel mai mare angajator, cu 750 de angajati. Ne-a sprijint in actiunile sociale, culturale sau de orice natura. Si, cred ca mai trebuie subliniat un amanunt: aceasta companie ne-a fost alaturi si când am organizat campanii de reimpadurire a versantilor din zona, chiar daca nu a taiat niciodata macar un copac pe Valea Trotusului, nu doar in zona Comanesti.”
Viorel Miron, primarul orasului Comanesti

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ