Asociatia „Stop Drog” si Asociatia „Sprijin in Dezalcoolizare”, au deschis in Bacau, pe str. Depoului nr. 6, printr-un proiect cu fonduri europene, un centru rezidential, de tip comunitate terapeutica, ce isi propune recuperarea si reintegrarea sociala a persoanelor dependente de alcool, droguri si alte substante psihoactive. Valoarea eligibila a proiectului a fost de 9.215.249.00 de lei, finantarea nerambursabila 9.030.944.00 de lei iar contributia beneficiarului a fost de 184.304.00 de lei.

Centrul pentru Sanatate „Oxigen” este dotat cu 10 dormitoare moderne cu câte 3 paturi (in total 30 de locuri de cazare), un cabinet de consiliere individuala, doua sali de terapie de grup, o sala de intretinere fizica, o sala de terapie ocupationala, o sala de relaxare, grupuri sanitare moderne si o bucatarie complet utilata.

Personalul centrului este compus din: un director de program, 4 psihologi,4 asistenti medicali, un terapeut ocupational, un instructor de fitness, un kinetoterapeut, o bucatareasa si personal administrativ. Inuaugurarea Centrului pentru Sanatate „Oxigen” a avut loc joi, 3 martie, de la ora 11.00, la eveniment fiind prezenti personalul centrului, reprezentantii unor O.N.G.-uri, autoritati locale si alte persoane reprezentante ale unor beneficiari de astfel de terapii.

PUBLICITATE

„ Acest centru este destinat adultilor, celor peste 18 ani, fiindca pentru copii sunt alte proceduri. Cei care vor dori recuperare si tratare de dependenta de alcool si drog, vor veni si se vor interna aici timp de o luna sau doua, dupa caz. Aici vor beneficia de programul terapeutic Minnesota «Tratamentul in 12 pasi», program recunoscut pe plan mondial, cu cele mai bune rezultate. Fondurile pentru functionare vor fi atrase din sponsorizari, donatii, activitati lucrative care se fac in cadrul centrului cât si prin co-participarea beneficiarilor. Deja avem inscrisi sase beneficiari care vor intra in centru de luni, 7 martie.”
pr. Liviu Burlacu, director de proiect

„Astazi daruim comunitatii un centru care va avea drept rol rezolvarea unor probleme grave din societatea in care traim. Scopul principal al acestui proiect a fost crearea acestor structuri de economie sociala, si demonstram ca astazi economia sociala poate fi o varianta viabila in ceea ce inseamna dezvoltarea societatii românesti si rezolvarea problemelor grupurilor vulnerabile, care, din pacate, in zilele noastre si-au extins foarte mult aria. Din cauza lipsei locurilor de munca, din cauza lipsei pregatirii profesionale si din cauza fenomenului de multiplicare al saraciei.”
Gabriela Fotache, manager de proiect

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

  1. Buna ziua, tatăl meu e alcoolic dar de un timp în coace nu mai putem sta cu el a devenit agresiv și face tot felul de prostii. Spunețimi va rog ii putem internă la clinica și fără voință sa? Aștept un răspuns, mulțumesc.

  2. Buna ziua ! Am urmarit aparitia parintelui Burlacu la PRO TV si din informatiile pe care le-a oferit am inteles ca exista si o varianta de tratament ambulatoriu. As dori un astfel de tratament ambulatoriu pentru dependenta de alcool intrucat sunt din BRASOV si la acest moment am un job care nu imi permite sa lipsesc o luna sau doua cat dureaza internarea in centrul OXIGEN. As dori un raspuns pe aceasta tema la nr de tel 0727528984 sau email cristiandascal3579@yahoo.com. In speranta unui raspuns imediat, va multumesc anticipat. Cu stima, CRISTIAN

  3. buna seara socrul meu are 80 de ani e alcoolic vreau sa stiu daca il puteti ajuta De o luna bea intruna a ajuns la urgente cu capul spart de mai multe ori acum l am convins sa mearga sa se trateze va rog daca ma puteti ajuta nr meu este 0746423834 adresa de mail e cristinabutacu@hotmail.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ