Reabilitarea Căii Brașovului din Onești s-a finalizat. Este vorba de tronsonului de circa un kilometru care revine administrației municipiului. Pe aceeași șosea, și lucrările efectuate de Compania Națională de Drumuri (CNAIR) spre finalizare. Și pe tronsonul de pe DN 11 la ieșirea din Onești spre Bacău, care era foarte degradat, s-a turnat un covor asfaltic.

„Am promis, mă țin de cuvânt! – spune primarul Nicolae Gnatiuc. Pe tronsonul de drum Calea Brașovului au fost executate frezări și plombări ale gropilor de mici dimensiuni, precum și turnarea de covor asfaltic nou pe suprafețe întinse”.

Lucrările – a mai precizat primarul – au făcut parte din proiectul „Întreținere a căii de rulare pe DN 11, tronson Calea Bacăului și tronson Calea Brașovului din municipiul Onești”, pentru care la sfârșitul lunii iunie a fost semnat un contract de lucrări în valoare de 570.000 de lei, fără TVA. Termenul de execuție din contract era de 60 de zile de la data emiterii ordinului de începere a acestuia, dar lucrările au fost finalizate înainte de data scadentă.

În această vară, în Onești a fost pus pe rol un program amplu de asfaltare a unor porțiuni din infrastructura rutieră și de reabilitare a trotuarelor. Astfel, au intrat în lucru Pasarela Carom, zonă semaforizată pentru fluidizarea și dirijarea traficului rutier pe un singur fir. Utilajele Secției de Drumuri a Domeniului Public și Privat Onești au ajuns și în Cartierul TCR, pentru lucrări de plombare a suprafețelor de drum decapate. La fel, a fost modernizată și reabilitată strada Păcii, unde au fost amenajate aproximativ 130 de locuri de parcare, s-a pus umplutură cu material frezat în vederea asfaltării, s-au montat borduri și s-au asfaltat aproximativ 4.500 de mp de cale de rulare și parcări.

Exemplele ar putea continua și urmează și reabilitarea Străzii Industriilor, de la Carom până la Chimcomplex.