Primaria Bacau a finalizat asfaltarea pe Bulevardul Unirii si pe strada 9 Mai de la sensul giratoriu de la Colegiul Economic si pâna la Casa de Sanatate. Astfel, s-au acoperit toate acele treceri de pietoni din jurul sensului giratoriu care le dadeau batai de cap nu doar pietonilor, care nu mai stiau pe unde sa traverseze strada ci si conducatorilor auto care erau obligati sa opreasca din metru in metru pentru a le acorda prioritate.

Tot aici au fost montate si acele garduri metalice pentru ca bacauanii sa nu mai fie tentati sa traverseze strada prin loc nepermis si sa aleaga doar locurile special amenajate. Constructorul a trasat si marcajele pe sosea asa ca, acum, trecerile de pietoni sunt mai mult decât vizibile iar traficul in sensul giratoriu deja s-a fluidizat.

„Deja se simte. Inainte pierdeam mult timp pentru ca fiecare trecea pe unde vedea o linie alba pe asfalt. Acum exista doar o trecere, le acorzi prioritate si mergi mai departe. Asa a disparut si aglomeratia din sens”, ne-a explicat Madalin Stoica, un conducator auto. Situatia va fi si mai simpla in momentul in care si semafoarele amplasate in apropierea sensului vor fi pornite.

PUBLICITATE

Bacauanii trebuie sa fie mai cooperanti

Modernizarile continua si pe alte strazi si de aceea, oficialii de la Politia Locala fac in continuare apel la bacauani sa-si mute masinile atunci când sunt anuntate lucrari de asfaltare sau de executare a marcajelor rutiere pentru ca acestea sa nu fie intârziate. In acelasi timp, recunosc ca se simte lipsa unui utilaj de ridicat masinile de pe strada cu ajutorul caruia problema s-ar fi rezolvat mult mai rapid.

„Noi participam la aceste lucrari pentru fluidizarea traficului, dirijarea acestuia si indepartarea autoturismelor parcate in zona. Inainte de inceperea unei lucrari, cetatenii care locuiesc pe strada care urmeaza a fi modernizata sunt instiintati prin fluturasi sau portavoce sa-si mute masina. De regula oamenii inteleg dar sunt probleme in perioada concendiilor când unii dintre ei sunt plecati din judet” – a declarat Florin Podoleanu – purt. cuv. Politia Locala Bacau.

„In a doua jumatate a lunii august vor fi puse in functiune si semafoarele din sensul giratoriu de la Colegiul Economic. Pâna atunci se mai fac pregatiri pentru corelarea cu celelalte semafoare plus ca mai sunt lucrari de asfaltare ce trebuie finalizate in zona” – spune Ionut Tomescu – purtatorul de cuvant al Primariei Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Adevarul este simplu – nu e vorba despre bacauani, despre oraseni, decat in mica masura, ci mai ales de retardati de prin satele judetului, de tarani cu mintea dusa de alcool, care umbla aiurea prin Bacau, si care venind dinspre autogara trec strada de parca ar fi tarlaua comunala.

  2. In mod normal sensul giratoriu se face tocmai pentru a elimina consumul de energie electrica de la semafoare…….caci altfel ce sens are un sens giratoriu????Lasau semafoarele si economiseau toti banii care sau aruncat in vant…..

  3. Nu faptul ca aţi plasat un cavou de granit în mijlocul intersecţiei, pe bani publici, adunaţi din banii strânşi de la băcăuani, si care au intrat în buzunarele unor mafioţi , care sunt în legătură cu primaria, cât despre trotuare aţi astupat cu dale chinezeşti gurile de canal, asfaltarea cu găuri, ca în fiecare an!

  4. Nu stiu cati inteleg rolul sensului ala in intersetia respectiv,dar in fine sa-l acceptam,iar despre marea asfaltarea i-a intrebat cineva pe meseriasii astia care e procedura de asfaltare,mai intai se toarna axul cu o panta ca mai intai sa dai o panta mai mare la banda de la bordura sa se duca apa la gura de scurgere sau dupa cum toarna ei mai intai banda intai ca sa formeze casiu pe mijloc si sa treci cu roata prin mijlocul baltii?apropo pentru cei din primarie oare n-ati vazut sau sa va interesati ce strazi a mai asfaltat firma asta?mergeti de curiozitate prin Panciu,meserie,nu gluma!vai de capul vostru!si ca sa mergem mai departe,credeti ca toate fisurile din vechiul asfalt nu se vor transmite cat de curand?!vom vedea!

LĂSAȚI UN MESAJ