Orasul Moinesti este un veritabil salon de arta statuara (Foto; Petru Done)

Luni, 29 august, s-a deschis, in Moinesti, a V-a editie a Taberei internationale de pictura si sculptura „Artistii Plastici”, manifestare care va avea loc pâna pe 11 septembrie.

Au fost invitati in tabara – ne-a informat expertul in comunicare al Unitatii Teritorial Administrative Moinesti, Viorel Florin Costea – pictori si graficieni consacrati din România (Cristian Diaconescu – Iasi, Dionis Puscuta si Ioan Burlacu – Bacau), din Iran (Alireza Asgharpanahi -Teheran, un expert in mixed media si colaj dada) si din Republica Moldova (Galina Vieru – Chisinau).

Acestora li se vor alatura pictorii moinesteni Ioan Vasâi, Elena Lupascu si Dumitru Macovei. „Toti artistii – a precizat Viorel Florin Costea – vor contribui cu lucrarile lor la cresterea patrimoniului artistic al municipiului Moinesti, parte a sectiei de Arta Contemporana a viitorului muzeu care va fi amenajat in fosta Scoala de Baieti.”

PUBLICITATE

Vernisajul expozitiei colective a tuturor celor care participa la aceasta tabara va avea loc in cadrul Manifestarilor Culturale „Zilele municipiului Moinesti” (8 – 11 septembrie), pe 10 septembrie, cu incepere de la ora 13,00, la Galeriile de Arta Geneza si MansArta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ