S-a deschis ștrandul cu apă sărată de la Tg. Ocna

 

Zilele trecute, cochetul ștrand cu apă sărată de la Târgu Ocna, adusă de la subteran, unde sunt masive zăcăminte de sare, și-a deschis porțile publicului amator de pretutindeni. Apa din bazin este recomandată celor care suferă de diferite boli reumatismale și neurologice.



După o perioadă lungă de restricții, dictate de pandemia de Covid, imensul bazin cu apă sărată de la Salina Târgu Ocna este pregătit să-și primească oaspeții. Programul este de luni până vineri, inclusiv în weekend, de dimineață, de la 9.00, până spre seară, la 19.00. Excepție vor face zilele în care condițiile meteo sunt nefavorabile, când, în mod evident, ștrandul va fi închis. Accesul se face în baza unui bilet al cărui preț diferă, în funcție de vârsta beneficiarului și perioada din săptămână. Astfel, adulții trebuie să achite 35 lei de persoană, dacă aleg să ajungă, aici, în timpul săptămânii, sau 40 lei fiecare, dacă vor să se bucure de beneficiile ștrandului în weekend. Copiii plătesc 20 lei/persoană, de luni până vineri, sau 25 lei/persoană, la sfârșitul săptămânii. Tariful pentru studenți este de 27 lei/persoană, respectiv 32 lei/persoană, sâmbăta și duminca. Seniorii cu vârste de peste 65 ani achită 30 lei/persoană, de luni până vineri, sau 35 lei/persoană, în restul zilelor săptămânii. Copii sub 3 ani au acces gratuit.

Un evantai … de oferte

Mai notăm că baza pune la dispoziție peste 500 de șezlonguri de pe care, întins, te poți lăsa mângâiat de soarele prietenos de munte, poți citi o revistă, savura o băutură răcoritoare sau, pur și simplu, se poate admira măreția crestelor de munte care se profilează în fața ochilor. În incinta ștrandului cu apă sărată, se mai regăsesc și grupuri sanitare pentru femei și pentru bărbați, o cabină de dușuri, vestiare de schimb, un punct de prim ajutor, un magazin cu terasă plus internet wireless gratuit. Cei care vizitează obectivul mai pot face sport pe terenurile de tenis alăturate bazinului (baschet, fotbal-tenis sau volei), echipamentul sportiv putând fi închiriat odată cu terenul. Ulterior, aici se poate face și un masaj profesionist atestat, asigurat de un specialist care și-a închiriat un spațiu în incinta ștrandului sau, de ce nu?, poate continua tratamentul, în spațiile amenajate de la subteran, exact în mina de sare.

Localnici, turiști din țară, dar și străini

Ștrandul de la salina Târgu Ocna a fost amenajat în urmă cu 12 ani, din fondurile societății naționale de exploatare a sării, inclusiv prin munca propriilor salariați. Complexul beneficiază de un bazin generos, umplut cu apă filtrată, adusă tocmai din pântecele munților, de unde se extrage sarea. Astfel, sarea dizolvată ajunge la o concentrație maximă de 310-312 grame la un litru de apă. Acesta este unul dintre motivele pentru care aici ajung nu doar localnicii și vecinii din localitățile alăturate – Onești, Comănești, Slănic Moldova sau Moinești, ci mai ales turiști din țară și de peste hotare, în special din Republica Moldova și Ucraina. În anii buni, de dinainte de pandemie, de exemplu, la ștradul cu apă sărată ajungeau peste 1.800 de clienți, pe sezon. La bazinul cu binefăcătoarea apă vin localnici și vecini din localitățile alăturate – Onești, Comănești, Slănic Moldova sau Moinești, dar mai ales turiști din țară și de peste hotare.

Beneficiile apei sărate

Cei care vin aici ajung tocmai pentru a se trata cu ajutorul apei sărate. Potrivit speciliștilor, această apă este recomandată celor care suferă de diverse afecțiuni, de la cele reumatismale degenerative, afecțiunile reumatismale inflamatorii cronice stabilizate biologic sau afecțiunile reumatismale abarticulare (tendinite, tenosidovite, bursite), până la boli neurologice periferice (leziuni nervi periferici) sau afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor.

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"