Școala Sanitară Postliceală Sanity, din Bacău, a deschis anul școlar 2021-2022 cu o festivitate organizată, luni, 13 septembrie după-amiază în sala Ateneu. La manifestare au participat în special majoritatea dintre cei peste 400 de elevi care s-au înscris la cursuri în acest an, colegii mai mari, alături de profesorii lor.

La festivitate au fost prezenți și viceprimarul municipiului Bacău Liviu Miroșeanu, prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal din Moinești, și reprezentanți ai unor instituții și organizații colaboratoare – Spitalul Județean Bacău, Inspectoratul Școlar Județean, Colegiul Național de Artă „George Apostu”, Lions Club Moldova Bacău,

Manifestarea a început cu imnul de stat al României, interpretat la violoncel de Raris Butnaru, elev la Colegiul de Artă.

Prof. univ. dr. Lăcrămioara Mocanu, președinta Asociației pentru Promovarea Învățământului European Bacău, sub auspiciile căreia funcționează, din anul 2013, Școala Sanity, care acum are filiale și la Onești și Comănești, i-a prezentat pe cei care se vor ocupa și în acest an de pregătirea celor 1.100 de elevi ai școlii și diriginții din acest an ai claselor de elevi.

Lăcrămioara Mocanu a anunțat că în acest an școlar școala va acorda burse parțiale de studii și voluntarilor care s-au implicat în activitățile recomandate de acesta și a înmânat diplome de merit celor care s-au distins prin rezultate la învățătură în anul școlar precedent. „Școala noastră – a precizat Lăcrămioara Mocanu – are acum, în toate cele trei centre ale ei, 1.100 de elevi. De-a lungul anilor peste 1.000 de absolvenți lucrează în multe dintre țările lumii. Și la noi au început să vină elevi din alte țări. Care vor să învețe meseria de asistent medical. Iar din acest an dezvoltăm și un parteneriat cu o școală similară din Norvegia. Suntem o școală cu deschidere internațională”.

La manifestare au transmis și mesaje din partea instituțiilor colaboratoare ale Școlii Postliceale Sanity.

Liviu Miroșeanu: „Educația pe care o primesc elevii în această școală îi va ajuta într-un domeniu care este extrem de important pentru societate, mai ales în această perioadă dificilă din punct de vedere sanitar pe care o parcurgem. Le doresc să acumuleze cunoștințe depline, astfel încât să ne putem baza pe ei în ceea ce va urma.”

Mihaela-Liliana Ciuchi, inspector școlar județean: „Școala Sanity are deja un nume format în sfera învățământului postliceal sanitar. Este o școală care asigură formare viitorilor asistenți medicali și chiar a viitorilor medici. Le dorim elevilor să se regăsească în meseriile pe care le-au ales, pentru că avem nevoie de cadre medicale cu cea mai bună pregătire.”

Adrian Cotîrleț: „Am venit la această festivitate din respectul pe care îl am față de asistentul medical. În viziunea echipei de conducere a spitalului nostru, fără medici și cadre sanitare actul medical nu se poate desfășura în bune condiții și de calitate. Succes în noul an școlar și să vă împliniți în cariera pe care ați ales-o!”

 PUBLICITATE