Producatorul de profile metalice Ruukki România ar putea reloca productia de tigla metalica (departamentul de roofing) pe care o are acum in fabrica din Bolintin Deal (Giurgiu) la fabrica Plannja din Racaciuni, subsidiara a companiei SSAB din Suedia.

„Principalele optiuni sunt închiriere, vânzare sau relocare de activitate din partea SSAB. Segmentul de acoperisuri metalice are un potential mare pe piata autohtona”, a declarat, la o întâlnire cu presa, Marian Pîrvu, business director al Ruukki România. Grupul finlandez Rautaruukki, fostul proprietar al Ruukki România, a fuzionat în acest an cu concernul suedez SSAB, operatiunile din domeniul constructiilor civile si indus¬triale fiind regrupate într-o noua divizie denumita Ruukki Construction, cu sediul central în Finlanda.

Fabrica din Racaciuni a fost inaugurata in anul 2009, iar reteaua de distributie a produselor fabricate aici acopera toata tara. Este vorba de tigla metalica Plannja si de sistemele de jgeaburi si burlane produse in Suedia si la Varsovia. Plannja a aparut în România în anul 1997, sub egida unei firme de import, româno-suedeza, care a reusit sa câstige încrederea grupului si a primit exclusivitatea de vânzare a produselor pe piata de aici.

PUBLICITATE

Intre sortimentele de productie al Plannja intra profile pentru pereti si acoperis, tabla tip tigla, tabla plana, casete de fatada, sisteme de preluare si evacuare a apelor pluviale, panouri izolante, structuri pentru armare, precum si elemente pentru protectia acoperisului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ