Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis luni, 13 august, o nouă stație Rompetrol în Bacău, pe strada Milcov, numărul 5A. Aceasta este a treia unitate din oraș și se alătură celor situate deja pe drumul european E85, care face legătura între București și Suceava (strada Ștefan cel Mare – 66 și strada Republicii – 100).

„Investiția totală în noua stație de carburanți – a spus Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International și director general al Rompetrol Downstream – se ridică la circa 1,1 milioane de dolari. Aportul Rompetrol la bugetul județului Bacău pentru activitățile și angajații noștri a ajuns, anul trecut, la circa 2,6 milioane de lei”.

În premieră pentru Bacău, noua stație este prima unitate de profil dotată cu un punct de încărcare electric – un serviciu oferit gratuit tuturor clienţilor Rompetrol care deţin maşini electrice sau hibride. De asemenea, acest serviciu a fost extins și în stația Rompetrol din strada Republicii, numărul 100, din Bacău.

Alimentarea la punctul de încărcare electric se efectuează prin curent alternativ şi curent continuu de 22 kW, iar capacitatea instalată de 50KW asigură alimentarea în acelaşi timp a două maşini. Asfel, un vehicul electric poate în statiile Rompetrol să-şi încarce bateria până la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute, comparativ cu timpul necesar pentru încărcarea obişnuită – circa 7-8 ore.

Prin dotările și facilitățile oferite, noua stație premium se adresează în special locuitorilor municipiului Bacău, aceasta beneficiind de două pompe care oferă gamele de carburanți Efix și EfixS, servicii de internet WiFi, sisteme multimedia, facilități moderne de plată, dar și de restaurantul „hei” – care promovează mâncarea sănătoasă preparată rapid și se adresează celor care doresc să încerce o nouă experiență revitalizantă. Stația beneficiază și de un sistem modern de iluminat cu tehnologie LED, care îi permite un consum redus de energie.

„Compania Rompetrol continuă să-și consolideze și să-și dezvolte prezența în Bacău și să vină în întâmpinarea clienților săi cu noi stații, produse și servicii inovative. Această prezență este susținută și de cei peste 120 de angajați Rompetrol, atât în oraș unde avem cele trei benzinării, dar și în județ unde operăm alte șase stații de distribuție a carburanților produși de cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre – Petromidia Năvodari. La acestea se adaugă și terminalul nostru de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat din comuna Itești.”
Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International și director general al Rompetrol Downstream

Alte articole