Pentru prima data in istorie, romii din satul Bacioiu, comuna Corbasca, au un lacas de cult doar pentru ei, cea mai mare din tara. Slujba de sfintire a avut loc ieri si a fost oficiata de Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, înconjurat de un sobor de 20 de preoti. Credinciosii români si romi, din localitate si comunele invecinate, au venit in numar mare, curtea bisericii devenind neincapatoare.

„Astazi, scriem o pagina de istorie noua intrucât putem spune ca, aici, crestinismul abia incepe. S-a inaltat aceasta biserica dorita de multa vreme de fii duhovnicesti, de oamenii simpli, de autoritatile locului. Este aici si domnul deputat Gabriel Vlase, care s-a straduit alaturi de ceilalti sa ridice un locas de inchinare pentru crestinii ortodocsi ”, a spus PS Ioachim Bacauanul.

Ctitorul moral al acestei constructii a fost parintele Calistrat Ifrim, duhovnicul Manastirii Poglet. Piatra de temelie a fost pusa in 2010 si s-a realizat cu sprijinului financiar al Înaltpreasfintitului Adrian Hritcu. Dupa moartea sa, lucrarea a fost preluata de parintele Arsenie Voaides, staretul manastirii Sf. Sava din Berzunti. Aici va sluji preotul Vasile Aron Spridon si el de etnie roma.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ