Pentru prima data in istorie, romii din satul Bacioiu, comuna Corbasca, vor avea un lacas de cult doar pentru ei.

Aici s-a construit cea mai mare biserica ortodoxa din tara pentru romi. Slujba de sfintirea va avea loc duminica si va fi oficiata de catre Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, înconjurat de un sobor de preoti.

„Biserica cu hramurile “Izvorul Tamaduirii” si “Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” are dimensiunile unei adevarate catedrale, fiind, de departe, cea mai mare biserica ridicata pentru romi în cuprinsul tarii noastre”, a spus preotul Constantin Gherasim, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Piatra de temelie a fost pusa in vara lui 2010 si a putut fi ridicat numai datorita sprijinului financiar al Înaltpreasfintitului Adrian Hritcu, care a murit in urma cu sase luni, lucrarea fiind preluata de parintele Arsenie Voaides, staretul manastirii “Schimbarea Sf. Sava din Berzunti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ