Pentru proasta organizare din ultimele zilei a activitatii punctelor de trecere a frontierelor si pentru dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat ca acolo s-au format cozi kilometrice, românii raspânditi prin Europa cer demisia domnului Petre Toba din fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Ne-a dat un astfel de semnal chiar presedintele Federatiei Asociatiilor de Români din Europa (FADERE), Daniel Tecu.

Trebuie sa recunosc, nu m-am gândit la o astfel de rezolvare atunci când am vazut cozile de la vamile din vestul tarii, la intrarea in România. Vorba ceeea: ce nu te atinge nu te intereseaza. Dar cu democratia nu te joci, iar românii au prins si cu curaj si gust de a cobori democratia din pod oricând apare ocazia. Prin urmare, nu merge treaba cum trebuie intr-un domeniu, jos cu ministrul de resort!
Românii de dincolo – intre care sunt si destui bacauani – spun ca este inadmisibil ca în apropierea sarbatorilor de iarna, când foarte multi se întorc în tara, autoritatile sa fie luate din nou „prin surprindere”. Însa, ei au vazut ca domnul Toba pe lânga faptul ca frontierele nu au fost pregatite pentru acest moment, dupa ce a fost înstiintat ca exista cozi foarte mari s-a comportat în continuare cu dezinteres si nu a rezolvat problema.

În Europa – spun cei de la FADERE – locuiesc în jur de trei milioane si jumatate de români care trimit foarte multi bani în tara si care se întorc acasa în numar covârsitor de doua ori pe an: de Craciun si în perioada vacantei de vara.

PUBLICITATE

„Suntem indignati de sutele de telefoane si mesaje pe care le-am primit din partea românilor, care în loc sa fie primiti cu bratele deschise de România, sunt tinuti la granite si sunt tratati înca odata cu dispret – ne scrie domnul Daniel Tecu. Speram ca adevaratul motiv pentru care s-au formate cozile uriase sa fie doar incompetenta. Ar fi mult mai grav daca situatia ar fi o razbunare politica pentru votul diasporei sau si-ar avea originea în obiceiul politistilor de frontiera si al vamesilor corupti care cauta în bagajele românilor pâna îi fac sa le dea spaga pentru a putea intra în tara”.

Cu democratia nu te joci. Te lasa fara portofoliu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ