Românii care muncesc în Grecia au ajuns într-o situatie disperata – ne anunta FADERE (Federatia Asociatiilor de Români din Europa).

Foarte multi dintre ei nu si-au mai primit salariile, din lipsa de cash, iar o mare parte vor pleca în concedii în România si vor astepta sa vada ce se va întâmpla pâna în septembrie, când vor lua o decizie cu privire la viitorul lor.

Altii s-au întors deja în tara sau au plecat în special în tarile nordice, în Marea Britanie sau în Germania.

De la aparitia primelor semne de criza economica si politica, foarte multi greci nu au mai dorit sa mai angajeze români cu acte în regula, ci doar la negru.

FADERE a desfasurat un un proiecte de sondare a situatiei românilor din Grecia si a constatat ca în Grecia locuiesc oficial 50.000 de români, dar dupa datele asociatiilor de români numarul real este de 200.000. FADERE mai spune ca diferenta de 150.000 de români se poate datora tocmai muncii la negru în Grecia.

„Poate ca odata vom ajunge si noi, în România, ca în acele tari în care guvernele intervin pentru sprijinirea comunitatilor ajunse în crize cauzate de factori externi”, a opinat Daniel Tecu, presedintele FADERE.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. I-auzi. Sa inteleg ca englezii care traiesc in India, in cazul in care o iau pe cocoasa, sunt ajutati cu bani de guvernul de la Londra. Cum poi, nene, sa bati campii cu asemenea tupeu ? Adicatelea astia putinii care muncesc in Romanica, in loc sa aibe scoli si spitale, mai bine sa plateasca bani pentru ca statul roman sa ii ajute pe aia plecati afara !!! Incredibil !

  2. Oare nu ar fi mai bine sa-si cumpere fiecare cate o roaba,lopata,tarnacop,si cu ajutorul asociatiei lor de bagatori de seama sa faca centura Bacaului.Ca eu inca nu am auzit sa fi venit turcii cu lopeti si tarnacoape sa se apuce de treaba.Poate vii si aia din Italia si Spania.Bani sunt,lipseste cheful de munca.Poate avea si Rus ala dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ