11 decembrie 2023
Actualitate„România plantează pentru mâine” ajunge la Moinești și Târgu Ocna

„România plantează pentru mâine” ajunge la Moinești și Târgu Ocna

Programul „România plantează pentru mâine”, aplicat de OMV Petrom și în această toamnă în mai multe zone din țară, ajunge, pe 21 și pe 22 noiembrie, la Moinești și la Târgu Ocna. 

Cu o contribuție de 5,7 milioane de euro, programul este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România. Peste două milioane de puieți au fost plantați pe 450 de hectare, în perioada 2020-2023. În cei trei ani, campania de plantare a adunat laolaltă peste 10.000 de voluntari, în 60 de evenimente dedicate plantărilor în 24 de județe și în 71 de comunități.

În 2023, „România plantează pentru mâine” ajunge preponderent la oraș. Astfel, anul acesta, cele două sezoane de plantări se vor concentra în zonele urbane pentru care se pregătesc peste 330.000 de puieți. În același timp, continuă și plantările în mediul rural, în zonele care au nevoie de intervenție. Un număr de 180.000 de puieți este estimat și pentru plantările extravilane. Investiția alocată în 2023 de OMV Petrom în acțiuni de plantare este de trei milioane de euro pentru peste 500.000 de puieți.Mai mult, unul dintre obiectivele setate pentru următorii trei ani este întreținerea suplimentară pentru cele peste două milioane de arbori plantați până în prezent și atingerea pragului de un milion de copaci plantați în orașele din România.

Programul „România plantează pentru mâine” a devenit, în același timp, o platformă pentru noi idei și inițiative care contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă,

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri