Pe ici, pe colo, vad si aud niste oameni cum se revolta patriotic impotriva imigrantilor, a constructiei unei moschei, cum critica situatia din tarile musulmane, in care aproape ca nu exista drepturi si unde cartile sfinte sunt izvor de lege.

Critica asta nu-si are rostul! Pentru ca, daca judecam dupa efecte, deja România este o tara islamica! Chiar daca ne consideram crestini, comportamentul nostru social este, in linii mari, asemanator cu cel din tarile islamice.

Si nu doar pentru ca auzi la fiecare pas slujbele transmise de difuzoarele bisericilor, asa cum se transmit chemarile la rugaciune ale muezinilor. Viata politica româneasca este in strânsa legatura cu religia; politicienii au nevoie de binecuvântarea preotilor pe care-i mituiesc cu bani de la buget pentru a obtine voturi.

PUBLICITATE

Daca Biserica spune NU intr-o chestiune ce tine de viata sociala, politicienii sunt obligati sa asculte de acest veto; in caz contrar riscând sa isi pierda sprijinul clerului si voturile atrase prin intermediul preotilor.

Mai mult, clerul influenteaza aspecte legate de educatie, sanatate, viata intima. La cererea Bisericii au fost scoase, la un moment dat, din manuale capitole dedicate unor filosofi sau lectiile despre Evolutionism.

Tot Biserica se impotriveste lectiilor de educatie sexuala sau reglementarii juridice a situatiilor de concubinaj dintre persoane de acelasi sex. Multa lume se va declara ultragiata, poate, insa nu mi se pare normal sa aplici o norma religioasa intregii societati, inclusiv, deci, celor din afara Bisericii. Ar fi ca si cum Parlamentul francez ar decide sa aplice legislatia franceza in Japonia.

Inainte, deci, de a arata cu degetul spre altii si de a ne preocupa de soarta altora, ar fi bine sa ne uitam la bârna din ochiul nostru, dupa cum bine scrie in Evanghelia dupa Matei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Ne identificam cu ratiunile fundamentaliste mai mult decat se credea , maicutele autohtone poarta burkha , doar chipul e la vedere , iar calugarii nostri barbosi sunt talibani de-a dreptul , ca sa nu mai vorbim de restrictii , dogme , ignoranta , si reusita de a-si rezolva subzistenta doar lalaind

  2. Brancoveanu ar muri a doua oara,numai de ar auzi asa ceva !!! Daca istoria nu reuseste a ne invata ceva ,in ce fel de viitor sa avem incredere !? Marile Puteri ne-au ajutat altfel decat Inalta Poarta ? S-avem pardon! Imitand pe altii ne v-om pierde pe noi insine.Priviti romaneste costumul nostru popular,si portile din Maramures!

LĂSAȚI UN MESAJ