Unii spun ca tara noastra iese mult din tiparele normale in destul de multe privinte, ca asta-i România, ca la noi e ca la nimeni. Eu nu cred ca este chiar asa, pentru ca am vazut destule si pe la altii, chiar pe la „case mai mari“. Dar nici nu cred ca trebuie sa ignorm „domeniile“ in care excelam, fie si numai pentru mirarea pe care ne-o stânesc exemplele, pentru a nu spune ca parem astfel de tot hazul. De aceea, mai cred ca ar trebui sa ne rugam Domnului pentru mintea cea de pe urma a românului, pentru a iesi in lume cu capul sus. Mai ales, pentru ca – spune statistica europeana, conform rezultatelor pe ultimii 25 de ani – România ar fi cea mai bisericoasa tara din UE, pe primul loc la numarul de biserici pe cap de locuitor.

Si sa continuam in aceeasi nota:

Avem cea mai înapoiata tara europeana (45% dintre români n-au WC in casa, fata de 2% in Europa). 
Românii au doar jumatate din puterea de cumparare a europeanului mediu, dar isi petrec timpul liber in mall-uri si hypermarket-uri si contruiesc noi mall-uri si hypermarket-uri, in ciuda crizei economice.    
România este tara cu cea mai dura lege anti-arme din lume, singura care isi tine poporul complet dezarmat (motivând prin siguranta populatiei), dar este tara cu cea mai mare coruptie din Europa – 40% (Curtea de Conturi sustine ca din 15 miliarde de euro pe an achizitii publice, 6,2 miliarde se fura).

PUBLICITATE

România este printre putinele tari care interzic complet prostitutia (pe motive de  moralitate), dar este cel mai mare exportator de prostituate din UE (peste Rusia si Ucraina), conform EU Observer.
România este tara cu cel mai mic somaj oficial din ultimii 25 de ani, in medie, dar este singura tara unde 50% dintre familii declara ca nu au niciun membru angajat; iar 25% au doar un membru angajat. 
La fel, România este printre tarile cu cei mai multi absolventi de universitate din lume, dar este tara fara nici o universitate in top 500 (sub tarile africane) si ale carei diplome nu sunt luate in seama la angajare, nicaieri in Europa.

Si ar mai fi câteva alte exemple, dar unde spatiu publicistic nu e, nimic nu e, asa ca poate vom reveni asupra lor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. O tara ortodoxa (!!) de care isi bate joc o gasca de evanghelisti !!! Numarati biserici in loc sa vedeti ce se face cu aceasta tara !?? De ce scolile au ramas goale in timp ce bisericile sectantilor sunt pline ?Pe astea cine le numara?Ar fi interesanta o statistica a inmultirii lor! Ce-au facut asa -zisele ajutoare aduse de straini din ortodocsii nostri ??Oare este atat de important sa ai WC-ul in casa ??? Asa simtim si cand apa ne este data cu taraita??Nivelul de trai scazut ,cauzele si efectele pe termen lung cine le analizeaza??? Criticati crezand ca Sas-l are caracter?Deveniti caraghiosi si…continuati!!

  2. “România este tara cu cea mai dura lege anti-arme din lume, singura care isi tine poporul complet dezarmat (motivând prin siguranta populatiei), dar este tara cu cea mai mare coruptie din Europa – 40%” …
    “dar” = conjunctie adversativa.
    V-as ruga sa ne explicati care sunt motivele justificatoare pt care contrapuneti gradul de inarmare al populatiei cu gradul de coruptie din tara, cu alte cuvinte, de ce le corelati.
    Mai simplu spus, ce are Tanda cu Manda? Daca ar fi mai inarmata populatia civila, gradul de coruptie ar scadea? Cum? Tragand cu pusca in corupti? :))

LĂSAȚI UN MESAJ