16 iulie 2024
EvenimentRomânia adoptă sistemul de Garanție-Returnare pentru reciclare eficientă

România adoptă sistemul de Garanție-Returnare pentru reciclare eficientă

Începând cu 30 noiembrie, România intră într-o nouă eră a gestionării deșeurilor, adoptând Sistemul de Garanție-Returnare pentru reciclare eficientă. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către protejarea mediului înconjurător și reducerea impactului deșeurilor asupra ecosistemului.

Pașii Simpli pentru Consumatori

1. Cumpărăm cu garanție

Primul pas în adoptarea acestui sistem este achiziționarea băuturilor din magazinele participante, care oferă ambalaje cu un volum cuprins între 0,1L și 3L. Consumatorii vor plăti o mică garanție de 50 de bani pentru fiecare ambalaj cumpărat. Este important să se observe prezența simbolului “Ambalaj cu garanție” pentru a asigura eligibilitatea acestuia în cadrul sistemului.2. Returnăm ambalajele

După consumul băuturilor, pasul următor este returnarea ambalajelor goale. Acest lucru poate fi făcut la orice punct de colectare din magazine sau prin intermediul automatelor de preluare a ambalajelor. Pentru a asigura acceptarea ambalajelor la returnare, acestea trebuie să fie goale, neturtite și cu eticheta intactă.

3. Recuperăm garanția

Odată ce ambalajele au fost returnate corespunzător, consumatorii vor primi înapoi garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj. Acest mecanism nu numai că încurajează reciclarea, dar și recompensează implicarea activă a consumatorilor în procesul de gestionare responsabilă a deșeurilor.

Reciclare și transformare

Ambalajele colectate prin acest sistem sunt direcționate către facilități de reciclare specializate, unde sunt transformate în ambalaje noi pentru băuturi. Astfel, se închide un cerc durabil al utilizării materialelor și se reduce impactul asupra resurselor naturale.

Informații suplimentare

Pentru informații suplimentare și clarificări, consumatorii sunt încurajați să viziteze situl oficial al sistemului: returosgr.ro. Aici vor găsi detalii despre punctele de colectare, regulile de returnare și alte informații utile pentru a facilita participarea activă în acest demers ecologic.

Împreună, Facem o Țară Mai Curată!

Prin adoptarea Sistemului de Garanție-Returnare, România demonstrează angajamentul său față de protejarea mediului și promovarea unui mod de viață sustenabil. Cu sprijinul consumatorilor, această inițiativă are potențialul de a transforma obiceiurile de consum și de a contribui la crearea unei țări mai curate și mai ecologice. Fiecare gest contează, iar împreună vom reuși să construim un viitor mai verde pentru generațiile viitoare.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri