18 mai 2024
ActualitateRezultate sub asteptari la simularea Bacalaureatului 2014

Rezultate sub asteptari la simularea Bacalaureatului 2014

Elevii de clasa a XI-a si cei de clasa a XII-a au aflat deja rezultatele obtinute la probele sustinute in cadrul sesiunii de simulare Bacalaureat 2014. Testarile au avut loc in perioada 3 – 9 martie. Elevii de clasa a XII-a au dat simularea la limba româna, limba materna, matematica sau istorie, plus inca o proba la alegere din profilul la care studiaza, iar cei de clasa a XI-a, la limba româna/limba materna si matematica sau istorie.

Dezamagire mare in rândul profesorilor care au corectat tezele de la simularea Bacalaureatului. Acestia spun ca la clasa a XI-a, elevii au manifestat un dezinteres total, iar la clasa a XII-a, unii mai au inca de lucru. De exemplu, la Liceul Tehnologic “Jacques M. Elias” Sascut, procentul de promovabilitate este de aproximativ 18%. “Rezultatele denota dezinteres din partea elevilor. Depinde acum si de ce isi doresc elevii sa faca mai departe. Unii elevi vor sa-si continue studiile, iar altii urmaresc doar competentele profesionale dobândite in scoala. Ca sa promoveze examenul final este nevoie de foarte multa munca, iar elevii trebuie sa renunte la micile placeri, cum ar fi discoteca.

Daca nu exista preocupare si din partea parintilor, rezultatele vor fi aceleasi si la ora examenului national”, a declarat prof. George Gelu Petrache, directorul Liceului Tehnologic “Jacques M. Elias” Sascut. Elevii din clasa a XI-a spun ca nu s-au pregatit pentru aceasta testare, intrucât nu li se pare relevanta pentru examenul de bacalaureat pe care urmeaza sa-l sustina abia anul viitor.



“La româna am luat peste 8, insa, la matematica nota este sub 5. Cred ca am timp suficient sa ma redresez pâna la BAC”, a declarat Samuel Buzatu. Matematica le-a creat probleme si altor colegi. “La româna m-am descurcat, insa, mai am de lucru la matematica. Sper sa recuperez la orele de pregatire suplimentara din scoala”, spune Lidia Buzatu, eleva in clasa a XI-a B. Pentru optimizarea rezultatelor obtinute la simulare va fi o noua serie de testari, care ii vor ajuta pe profesori sa afle exact nivelul de pregatire al elevilor.

In plus, liceenii pot participa la orele suplimentare de pregatire sustinute de profesorii de matematica, limba româna, geografie si istorie. Orele suplimentare se tin cu grafice de prezenta, iar parintii sunt anuntati cu privire la implicarea copiilor. Ramona Ionescu

Conform datelor de la Inspectoratul Scolar, doar 54.83 la suta dintre elevi au obtinut nota de trecere (peste 5) la Româna, 44.5 la suta la Matematica sau Istorie si 55.92 la suta, la proba la alegere.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri