Elevii care indragesc latina au reusit o noua performanta pentru judetul Bacau. Recent a avut loc Concursul national Certamen Ovidianum Ponticum (Întrecerea ovidienilor la Pontul Euxin), înscris în Calendarul concursurilor nationale scolare organizate de catre Ministerul Educatiei Nationale în colaborare cu organisme internationale, fiind un concurs bilateral cu Italia.

Este o competitie dedicata lui Ovidius si limbii latine si se desfasoara anual la Constanta. “Elevii lotului reprezentativ al judetului Bacau au obtinut rezultate de exceptie. Vorbim de doua premii I, un premiu al II-lea, trei premii speciale, o mentiune si doua calificari la etapa internationala”, a declarat prof. Claudia Merticaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

Lotul judetului Bacau a fost alacatuit din 8 elevi si s-au bucurat de multe premii. Elevii pregatiti de prof. Florentina Neculau, de la Colegiul National „Gh. Vranceanu” Bacau, au obtinut urmatoarele premii: Merticaru Andrei – premiu special (cls. a IX-a), Andreea Stanciu – mentiune (cls. a IX-a), Laura-Diana Plotogea – locul I (cls. a X-a), Stefana Radu – premiul special (cls. a X-a) si Ioana Bujor – premiul I (cls. a XII-a).

Clasamentul a fost intregit de Andreea Albu (cls. a IX-a), de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti (prof. Cristina Popescu) – premiul al II-lea si Elena Madalina Cioineag (cls. a X-a), Colegiul National ”Vasile Alecsandri” Bacau (prof. Adrian Ifrim) – premiul special.

„În afara premiilor obtinute, elevele Laura-Diana Plotogea si Stefana Radu, de la Colegiul National ”Gh. Vranceanu” Bacau, prof. Florentina Neculau, s-au calificat la etapa internationala a concursului ce se va desfasura în 2015, în localitatea Sulmona, din Italia, Certamen Ovidianum Sulmonense”, a mai spus prof. Merticaru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ