Weekend-ul trecut, la Piatra Neamț, „aviatorii” au disputat ultimele două amicale dinaintea reluării campionatului. Vineri, băcăuanii s-au impus cu 2-0 contra Forestei Suceava, pentru ca sâmbătă să piardă cu același scor jocul cu Ceahlăul
Aerostar Bacău a efectuat ultimele verificări dinaintea primului meci oficial din 2021, cel programat sâmbătă, 20 februarie, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, în cadrul etapei a 16-a din liga secundă. Astfel, weekend-ul trecut, „aviatorii” au disputat ultimele două amicale ale iernii. Ambele, la Piatra Neamț, ambele contra unor formații de Liga a III-a. Rezultatele au fost, însă, în oglindă.

Vineri, băcăuanii s-au impus cu 2-0 contra Forestei Suceava prin golurile marcate de Mihalcea (min. 58) și Alex Popescu (min. 70), pentru ca sâmbătă să cedeze cu același scor testul cu Ceahlăul. Și starea de spirit a antrenorului Daniel Munteanu a fost una contrastantă. „Sunt mulțumit de cum a arătat echipa vineri și sunt dezamăgit de modul în care unii jucători s-au prezentat sâmbătă. Nu mă refer la rezultat, ci la joc, în special la greșelile de pe linia de fund”, a comentat tehnicianul Aerostarului. În ciuda eșecului suferit cu Ceahlăul, tehnicianul Aerostarului este încrezător în privința campionatului: „Ne-am pregătit bine, beneficiind de condiții optime în această perioadă, am efectiuat achiziții care au adus un plus echipei și suntem încrezători că ne vom atinge obiectivul: evitarea retrogradării”. De notat că la amicalul cu Foresta a debutat în poarta Aerostarului și slovenul Marko Deronja, adus săptămâna trecută de la Poli Timișoara și că la cele două teste din weekend, băcăuanii nu au putut conta pe Gavrilă și Manole, ambii accidentați.

Aerostar Bacău- Foresta Suceava 2-0 (0-0). Goluri: Mihalcea (min. 58) și Alex Popescu (min. 70). Aerostar: Deronja- Alecsandru, Ardei, Bobaru, D. Mureșan- Segev- Vraciu, H. Ilie, Zaharia, Danale- A. Popescu. Au mai jucat: Chirilă, Mihalcea, P. Popescu și Oteliță.

Ceahlăul Piatra Neamț- Aerostar Bacău 2-0 (1-0). Goluri: Mateiciuc (min. 17) și Pîntea (min. 55). Aerostar: Cebotari- Alecsandru, D. Munteanu, Chirilă, Bobaru- Oteliță, Mihalcea, P. Popescu, Burlacu- Tofan, Vraciu. Au mai jucat: Belciu și Condruț.

Programul etapei a 16-a a Ligii a II-a

Joi, 18 februarie, ora 15.00: ASU Politehnica Timișoara- Gloria Buzău. Ora 17.00: Viitorul Pandurii Târgu-Jiu- Universitatea Cluj.

Sâmbătă, 20 februarie, ora 11.00: Csikszereda Miercurea-Ciuc- CSM Reșița, CSM Slatina- CS Mioveni, Fotbal Comuna Recea- Concordia Chiajna, Aerostar Bacău- Unirea Slobozia. Ora 12.30: Dunărea Călărași- Farul Constanța.

Duminică, 21 februarie, ora 11.00: Rapid București- Ripensia Timișoara.

Marți, 23 februarie, ora 19.00: Petrolul Ploiești- Metaloglobus București.

Partida U Craiova 1948- Turris Oltul Turnu-Măgurele nu se dispută deoarece Turris s-a retras din campionat.PUBLICITATE