-liceul este primul din judet care a implementat catalogul electronic

La Colegiul Economic a fost implementat catalogul electronic. Cu un singur click parintii pot vedea absentele, notele si intreaga situatie scolara a copilului. Asta s-a dorit a fi ceea ce se numeste catalogul electronic, o aplicatie implementata in liceu zilele acestea.

„Ne-am dorit foarte mult sa introducem acest soft. A fost o intâlnire si cu parintii, si cu reprezentantii firmei care a realizat aplicatia, si cu ONG-ul colegiului, format din parinti, elevi si profesori. Acest catalog electronic a fost dorit in special de parinti, de aceea am facut toate demersurile pentru a-l avea. Am transmis baza de date cu toti elevii firmei care asigura programul si speram ca de saptamâna viitoare acest catalog sa functioneze in colegiul nostru. Suntem iar pionieri; suntem primii care am implementat acest catalog online, asa cum am fost primii care am introdus si uniforma in scoala. Sunt convinsa ca si de data asta vom vorbi de o reusita.”
prof. Dana Enache, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacau

Softul acestui catalog este implementat de o firma din Brasov. Valoarea totala a contractului, incheiat pe o perioada de trei ani, cu posibilitate de prelungire, este de 36.000 de lei. Deja 15.000 lei au fost virati, pentru achizitionarea a 100 de tablete (liceul are in total 97 de profesori), ce vor fi folosite de fiecare cadru didactic pentru a introduce in timp real notele, absentele si alte date cu privire la situatia scolara a elevului.

In paralel, parintii primesc imediat sms si mesaj pe email cu aceste informatii, iar accesul in baza de date se face in baza unei parole definite de utilizator. Banii pentru achizitionarea tabletelor au fost strânsi prin ONG-ul colegiului, cu acordul scris al parintilor. Cei care nu au putut sa cotizeze, nu vor avea acces la situatia online de pe aceasta aplicatie.

„Colegiul nostru este doar beneficiar al acestui program. El a fost accesat la cererea parintilor. Cota lunara este de 2,3 lei, dar repet, da acesti bani doar cine vrea si poate.

Aplicatia nu este obligatorie si nici nu afecteaza in vreun fel elevul la clasa”, a explicat directorul liceului, prof. Dana Enache. Pe acest program, al catalogului on line, parintele este doar un simplu beneficiar de informatii. Securitatea datelor din acest catalog electronic este asigurata la fel ca orice aplicatie de stocare a informatiilor. Sistemul functioneaza in paralel cu catalogul clasic, care ramâne documentul oficial ce inregistreaza permanent situatia scolara a elevului.

In prezent, in Colegiul Economic „Ion Ghica” invata 1.530 de elevi.

Alte articole