Consiliul Local Onesti s-a aflat zilele trecute intr-o situatie jenanta datorita primarului municipiului Onesti, Laurentiu Neghina, care a cerut revocarea Hotarârii nr. 34/ 19 martie 2015 privind aprobarea modificarii Actului Constitutiv al SC Domeniul Public si Privat SA si numirea reprezentantilor Consiliului Local in Adunarea Generala a Actionarilor.

Aceasta hotarâre, contestata de catre opozitia din Consiliul Local Onesti (de consilierii PNL), a fost adoptata in ziua de 19 martie prin votul unanim al consilierilor UNPR si PSD (ce nu au avut nici o luare de cuvânt in privinta acesteia), pentru ca la 31 martie ea sa fie revocata, pentru „unele lipsuri si scapari”, dupa cum a mentionat primarul Onestiului.

„Proiectul acestei hotarâri a fost total gresit dar consilierii locali ai PSD si UNPR au votat «cu ambele mâini», pentru ca acum, la câteva zile, sa spunem ca au fost «mici scapari» si hotarârea sa fie revocata. Ca presedinte de sedinta la 19 martie am cerut amânarea dezbaterii acestei hotarâri dar am fost apostrofat de viceprimarul municipiului, Nicolae Gnatiuc”, a declarat consilierul Gheorghe Ene.

Consilierul local Ciprian Zarzu a reamintit „initiativa liberalilor onesteni de acum 3 – 4 ani, ca la Consiliul de Administratie al SC Domeniul Public si Privat SA Onesti sa fie câte un reprezentant al fiecarui partid politic din Consiliul Local.

Hotarârea nr. 34 din 19 martie se izbeste de partea de nelegalitate si cerem ca inainte de dezbaterea in Consiliul Local, toate hotarârile de acest gen sa fie verificate de institutiile statului”. Organizatia Municipala Onesti a Partidului National Liberal, reprezentata prin copresedintii Constantin Lazar si Gelu Panfil au sesizat inca de saptamâna trecuta Institutia Prefectului Bacau pentru efectuarea controlului de legalitate a Hotarârii Consiliului Local Onesti nr. 34 din 19 martie 2015.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. asta-i boala generala ,nici ei ,nici noi nu stim ce votam …,,iarta-ne Doamne ca nu stim ce facem ! ”
    indemnizatia de sedinta sa fie primita!

LĂSAȚI UN MESAJ