Valul de violente care pare ca a inundat Uniunea Europeana incepând cu atacul asupra redactiei Charlie Hebdo inspaimânta cetateanul simplu, obisnuit sa se plimbe linistit pe strazile oraselor, sa-si bea cafeaua fara griji sau sa foloseasca fara probleme transportul in comun.

Pare, nu-i asa?, ca dintr-o data si fara avertisment, unor teroristi pe care nu-i putem intelege li s-a casunat pe cetateanul european si se apuca sa puna bombe fara absolut nici un motiv. Asa sa fie? Nu prea! Daca lasam la o parte discutia cum ca macar de o parte dintre atentate se fac vinovate si serviciile secrete (cel putin unul dintre teroristii din Franta fusese colaborator al serviciilor secrete franceze), vom observa ca aceste atentate nu sunt nici intâmplatoare si nici fara motiv.

De ani de zile serviciile secrete ale statelor Europei occidentale fac si desfac comploturi in tarile din nordul Africii si din Orientul Mijlociu. Toate acestea, tari musulmane. Din diferite motive, regimurile din aceste tari – Egipt, Tunisia, Algeria, Libia sau Siria – nu au mai fost pe placul Occidentului care a incercat si a reusit deseori sa le rastoarne cu ajutorul unor “revolutii” interne.

PUBLICITATE

Culmea este ca, in unele tari, cum e cazul Libiei, dupa rasturnarea regimului Gadhafi, tara a ajuns sa fie neguvernata din cauza razboiului civil iar acelasi Occident care a contribuit la distrugerea statului se pregateste sa intervina din nou, pentru “a face ordine”.

In acest timp, cetateanul european si-a baut linistit cafeaua, si-a vazut de jobul sau, de problemele sale cotidiene, fara sa fie interesat ce face Guvernul sau in lumea islamica. Desigur, acesta nu e tabloul complet, situatia este mult mai complexa, insa ceea ce doresc sa subliniez este ca acest val de atentate nu trebuie sa ne mire.

Iar raspunsul nu trebuie sa fie cel clasic pe care ni-l livreaza guvernele si anume cresterea supravegherii. Cu toate interceptarile, telefoanele supravegheate, camerele video nu s-a obtinut nimic. Raspunsul trebuie sa fie altul: solidaritate.

Cu victimele atentatelor dar si cu victimele razboaielor din Orient.

Pentru ca este inacceptabil sa existe 300.000 de civili morti in Siria doar pentru ca Occidentul doreste sa schimbe presedintele tarii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. felicitari!
    toti care mai gandim ne-am saturat de rahatul livrat de mainstream presstitute media.
    astept sa vedem ce mananca principalii responsabili, azi tacere monumentala: baba sclezorata merkela, hollande decoracorul cu legiunea de onoare al head-choperilor sauditi etc; s-au ascuns in gaura de sarpe. sa mai indrazneasca cozile nostare de topor sa vina ei sa nei explice cum trebuie sa luam “voluntar” cateva mii de islamisti din astia!

  2. Felicitari pentru articol. Problema este mult mai complexa in lumea araba. Au o istorie bogata, cu multe factiuni religioase care se pretind a fi dreapta credinta direct descendenta din Mahomed. Razboiul lor intern dureaza religios de mai bine de o mie de ani. La astea se adauga in stat ghimpe creat artificial in coasta lor,Israel. Stat sustinut de America corporatista, imperialista, o America ce nu pune mare pret si valoare pe mostenirea culturala a civilizatiei arabe. Acum sunt dezbinati dar daca se vor uni de la ei va incepe sfarsitul …

LĂSAȚI UN MESAJ