Peste 1,5 milioane de români cu salarii minime pe economie de 1.050 de lei, dar si cu salarii de pâna la 1.200 de lei, vor petrece Revelionul 2016 cu ochii pe disputa inca fierbinte a Guvernului cu sindicatele pe tema noului salariu minim. Guvernantii au propus varianta unui nivel minim de 1.250 de lei, dar aplicabil de la 1 mai, pe când cele mai multe organizati sindicale cred ca termenul este prea departe, ca pâna atunci se poate sa avem chiar si o schimbare de guvern, iar ceeea ce se hotaraste acum nu mai poate fi valabil. In consecinta, majoritatea reprezentantilor salariatilor cer numai 1.200 de lei, dar de la 1 ianuarie.

Frapanta mi se pare stirea ca presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, personalitate marcanta in lumea sindicatelor de la noi, a fost de acord cu propunerea Guvernului. El spune ca aceasta propunere este agreata de sindicalisti pentru ca se recupereaza partial pierderea din primele patru luni ale noului an, în care salariul minim va ramâne la 1.050 de lei. Bogdan Hossu a mai spus ca proiectul prevede si indexarea automata care va tine cont de cosul minim de consum, de inflatie si de parametrii generali, ceea ce permite un mecanism de crestere în perioada urmatoare.

Presedintele Cartel Alfa a mai spus ca documentul transmis de Guvern, spre deosebire de anii anteriori, nu mai face discriminare pentru sectorul bugetar, în sensul ca salariul minim garantat în plata reprezinta salariul de baza minim platit fiecarui salariat bugetar si nu salariul de încadrare.
Specialistii in astfel de probleme financiare sunt si ei de acord cu masura propusa de guvernanti, pentru ca a plati mai mult la salarii, plus taxele si impozitele aferente, inseamna o povara serioasa. Cum se va finaliza diferendul vom vedea chiar astazi, pentru ca ieri, in timp ce noi scriam aceste rânduri, Guvernul tocmai dezbatea din nou problema.

PUBLICITATE

Oricum, pentru cei peste 1,5 milioane de salariati, dar si pentru miile de anagajatori revelionul nu va mai fi cum au sperat, pentru ca, nu-i asa, la noi totul este pâna la bani.
Dar, pentru ca speranta moare ultima, toti ne vom ura la miezul noptii dintre ani „La multi ani!”. Pentru la anul si pentru la multi ani.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Domnule Done,>>>>\
  Nu stiu de ce se cramponeaza Guvernul,{numai sa faca pe placul lui Isarescu??}
  cand cresterea salariului Minim aduce mai multi bani la Bugetul ciuruit de Parlamentari,,
  cu pensii{indemnizatii} speciale.
  Se stie este dar oficial in statistici ca santem cea mai saraca tara din Europa,dar Nu vrem sa
  se respecte Constitutia:::>>Guvernul este OBLIGAT sa asigure un NIVEL DE TRAI DECENT,,
  Se pare ca :::vin ai Nostri ,pleaca ai Vostri,,NOI am votat ca prostii????!!!!
  Tragem speranta ca Noul .AN- SA FIE MAI bun.
  LA MULTI ANI si multi BANI…

LĂSAȚI UN MESAJ