Școala Gimnazială Nr. 10, din Bacău, a găzduit a doua întâlnire transnațională din proiectul Erasmus+ ”We Read, Therefore We Are”, proiect în care sunt implicate România, Turcia, Polonia, Lituania și Grecia. Activitățile din proiect promovează lectura și impactul pe care cititul îl are asupra evoluției copiilor și tinerilor de pretutindeni.

Echipa de la Școala Gimnazială Nr. 10 – directoarea Iulia Jicu și profesorii Luiza David, Viorica Neștian și Alexandra Munteanu – a organizat un program intens și antrenant, care a inclus activități diverse dedicate lecturii, dar și promovării orașului Bacău și a țării noastre. Au fost prezentate și orașele și specificul școlilor implicate, pentru ca fiecare participant să cunoască diferite moduri de abordare ale educației din Europa.

„Activitățile din zilele reuniunii – spune prof. Iulia Jicu – au fost menite să conducă la descoperirea orașului nostru și a instituțiilor sale de cultură, în ideea creării unor prietenii durabile și a unor poduri între atât de diferitele și totuși atât de înruditele culturi și sisteme educaționale. De asemenea, s-au desfășurat, sub îndrumarea profesorilor de limba engleză din școală, diverse ateliere de lectură și scriere creativă, ateliere menite să încurajeze comunicarea și schimbul de bune practice între copiii și profesorii din școlile participante. Proiectul acesta se dorește a fi un util schimb de bune practici didactice, dar și de opinii, de abilități lingvistice, de tradiții, de mentalități. Cuvintele-cheie ale acestei reuniuni au fost, cu siguranță: cunoaștere, emoție, cooperare, multiculturalitate, tradiție, dar, mai ales, bucurie și prietenie.”

 Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE