Compania Delgaz Grid a aprobat Studiul Tehnico-Economic (STE) aferent investiției „Alimentare cu gaze naturale a cartierului Slobozia – Onești”. Vestea a fost adusă locuitorilor cartierului chiar de primarul Nicolae Gnatiuc, care a transmis și principalele date legate de această investiție.

Valoarea estimată a proiectului este de aproape 2,2 milioane de lei (fără TVA), contribuția Delgaz Grid fiind de aproape 202.000 de lei, iar contribuția Municipiului Onești de aproape două milioane de lei (ambele fără TVA).

„Voi propune Consiliului local Onești susținerea acestei investiții, sumă care va fi inclusă în proiectul de buget al anului 2020” – a spus Nicolae Gnatiuc.

Delgaz Grid a mai precizat că pentru această investiție este necesar să semneze, în calitate de concesionar, un act adițional cu Ministerul Economiei, Mediului de Afaceri și Energiei – ultimul fiind concedent al serviciului de distribuție de gaze naturale.

Cartierul Slobozia, cu circa 1.200 de locuitori, se află pe malul Tazlăului, în aval de fostul lac Belci și în amonte de vărsarea Tazlăului în Trotuș.