Legatul Bacău al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae – OEVE) – Consulatul România a certificat, marți seara, 12 martie, al patrulea restaurant din județ, Podu’ cu Lanțuri. Locația a primit, astfel, clasificarea „Trei pahare”, pentru oferta de vinuri și pentru condițiile de servire.

În funcție de punctajul obținut în evaluare, locațiile certificate de OEVE sunt clasificate cu cinci, patru sau trei pahare. Evenimentul din Bacău a avut loc în prezența șefului Legatului Bacău al acestui Ordin, eques Eugen Burcă, și a comandantului Scaunului Cavaleresc Bacău, iudex Cristian Bunea, în prezența mai multor cavaleri ai Ordinului.

Sistemul de certificare este bazat pe o serie de criterii atent alese: calitate, diversitate, capacitate și condiții de depozitare, modalități de prezentare și/sau servire, politici de preț etc. Iar certificarea este valabilă atât timp cât sunt menținute criteriile care au stat la baza evaluării.

„Scopul certificării – ne-a declarat Eugen Burcă – este de a se concretiza o serie de beneficii care să vină în sprijinul tuturor actorilor de pe scena vitivinicolă românească. Certificarea își propune să stimuleze producătorii în demersul lor de a realiza și a comercializa vinuri de un înalt nivel calitativ și să determine comercianții să-și îmbunătățească permanent oferta. Avem mereu în vedere și consumatorul final care, prin identificarea plăcii de certificare va avea siguranța că se află într-o locație care respectă standardele necesare unui comerț de calitate”.

În Legatul Bacău al OEVE, certificările sunt făcute de președintele Comisiei oenologice pe Moldova, somelierul Cristian Bunea. „Este a patra certificare în Bacău, după aceea de la magazinul Selgros pe raionul de vinuri, de la restaurantele La Bettola și Cafea cu Lapte” – ne-a spus Cristian Bunea.
Ceremonia certificării a fost urmată de o degustare de vinuri de la Crama Lechburg Lechința, administrată de o familie originară din Italia. Arealul vitivinicol Lechința și-a câștigat propria denumire de origine controlată DOC, cu soiuri de struguri Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Riesling de Rhin, Chardonnay, Pinot noir, Muscat Ottonel, Feteasca Regală și Feteasca Neagră

„Suntem onorați că acum avem certificarea OEVE. Deocamdată numai «Trei pahare» din cinci, dar sigur vom câștiga pe parcurs și restul. Restaurantul nostru face parte din Complexul hotelier Podu’ cu Lanțuri, certificat cu patru stele, care are, de fapt, patru restaurante.”
Adrian Sechel, administratorul Restaurantului Podu’ cu Lanțuri

Alte articole