Restanțele la returnarea creditelor bancare ale băcăuanilor au scazut din nou, cu peste opt milioane de lei, dupa un usor avânt, de numai o luna. Se întâmplă după o perioadă de scădere a volumului lor, care a început în luna septembrie. În ianuarie, față de decembrie 2014, scăderea volumul restanțelor bancare a fost cu peste 95 de milioane de lei.

Restanțele au ajuns, astfel, la sfârșitul lunii martie – conform raportului făcut public de Banca Națională a României – la aproape 333 de milioane de lei, în timp ce economiile în bănci erau de 7,70 de miliarde de lei, în crestere față de luna februarie. În schimb, creditele contractate erau de 3,72 de milioane de lei, în scadere cu aproape 50 de milioane de lei.

De remarcat este că, față de anul 2013, în 2014 economiile în bănci au crescut cu 749 de milioane de lei, iar creditele au scăzut cu 284 de milioane de lei. Numai față de luna noiembrie, în decembrie 2014 volumul creditelor scăzuse cu 148 de milioane de lei.

PUBLICITATE

Conform situatiei de la inceputul lunii aprilie, băcăuanii au solicitat băncilor credite în lei de peste 2,15 miliarde de lei, iar în valută la echivalentul a 1,57 de miliarde de lei. Creditele restante rămân, în continuare, mult mai mici decât economiile, dar de numai 8,56 de ori mai mari decât cele din luna octombrie 2008 (adică față de începutul crizei economice), când au ajuns la numai 37,7 milioane de lei. Trendul este din nou în creștere și în acest caz. Este de înțeles că rezidenții au cel mai mare volum de credite, de peste 1,56 de miliarde de lei, pe când nerezidenții stau la peste 2,32 de milioane de lei.

Valoarea creditelor de consum a ajuns la aproape 372 de milioane de lei, iar a creditelor pentru locuințe la peste 471 de milioane de lei. Volumul creditelor de consum este in usoara scadere, asa cum este volumul creditelor pentru locuințe.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ