Restantele la returnarea creditelor bancare ale bacauanilor au scazut din nou, in luna septembrie, cu aproape 28 de milioane de lei si mentin trendul inceput inca de acum un an. Fata de septembrie 2013, acestea erau, la sfârsitul lunii septembrie 2014, cu 155 de milioane de lei mai mici, pentru ca au ajuns la numai 424 de milioane de lei – conform raportului facut public de Banca Nationala a României.
Economiile bancare ale populatiei sunt, insa, pe un trend usor crescator si au ajuns la peste 7,91 de miliarde de lei.

Volumul total al creditelor solicitate bancilor a crescut si el, la sfârsitul lunii septembrie, si a ajuns la 3,79 de miliarde de lei, mai mare cu peste 40,5 milioane de lei fata de luna anterioara, datorita cresterii volumului solicitat de nerezidenti. Bacauanii au solicitat bancilor credite în lei de peste 2,18 miliarde de lei, iar în valuta la echivalentul a 1,61 de miliarde de lei.

În schimb, disponibilitatile la vedere, depozitele pe termen si depozitele rambursabile dupa notificare si altele sunt în valoare de aproape 7,9 miliarde de lei.

Creditele restante ramân, în continuare, mai mici decât economiile, dar de 11,25 de ori mai mari decât cele din luna octombrie 2008 (adica fata de începutul crizei economice), când au ajuns la numai 37,7 milioane de lei.

Este de înteles ca rezidentii au cel mai mare volum de credite, de aproape 1,60 de miliarde de lei, pe când nerezidentii stau la peste 2,22 de milioane de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ