Avem o olimpica internationala: Miruna Ioana Belciu, acum in clasa a IX-a B, la Colegiul National „Gh.Vranceanu”. Fosta eleva a Scolii Gimnaziale „Stefan Luchian” Moinesti, institutia de invatamânt unde s-a format, Miruna s-a calificat in lotul restrâns al României la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, care va avea loc in Coreea de Sud, luna viitoare, intre 2 si 11 decembrie.

„Suntem sase elevi din toata tara. Am fost selectati in urma a trei probe teoretice sustinute in perioada de pregatire centralizata a lotului largit, in Capitala. Olimpiada nationala a avut loc in august. Urmare a rezultatelor obtinute acolo, a punctajului, m-am calificat mai intâi in lotul largit al României si acum, in lotul restrâns”, ne-a declarat eleva olimpica. Practic, rezultatele obtinute de ea, pe cele trei discipline de concurs – fizica, chimie si biologie – sunt urmare a muncii depuse in scoala gimnaziala din Moinesti, unde a fost pregatita de profesorii Anca Tabacariu si Mihaela Boris.

„Le multumesc pe aceasta cale celor doua doamne profesoare din gimnaziu pentru bunavointa, profesionalism si pentru increderea pe care mi-au acordat-o. Cu ajutorul dumnealor am prins «gustul» stiintelor exacte. Acum, in pregatirea mea pentru faza internationala, se implica doamnele profesoare Florentina Dinu (biologie), Cristina Apetroaei (fizica) si Mariana Rosenschein (chimie), de la Colegiul National «Gheorghe Vranceanu». Am ales sa studiez aici, in acest liceu, la profilul matematica-informatica, deoarece am stiut si mi s-a dovedit ca voi avea parte de dascali exceptionali”, ne-a mai spus Miruna. Se astepta la un astfel de succes, ne-a mai marturisit, pentru ca stie cât a muncit si cât si-a dorit asta.

PUBLICITATE

„Este un copil atent, ambitios, serios, muncitor, harnic, cu mult bun simt. Am numai cuvinte de lauda pentru ea. Este un copil cum erau odata copiii la scoala. Mi-a facut placere sa o formez, sa lucrez cu ea si ma bucur enorm ca a ajuns pâna aici. Mai ales ca vorbim de o calificare, la care participa elevi de la toate nivelele, inclusiv de liceu si de la clasele mari. Anul trecut a obtinut locul I pe judet, la aceeasi olimpiada, a fost olimpica nationala si la Biologie, in clasa a VII-a. Un elev exceptional”, este caracterizarea facuta Mirunei de catre profesorul de biologie de la scoala din Moinesti, Mihaela Maris.

„Preseverenta, seriozitatea si ambitia sunt trasaturi de caracter pe care eleva Miruna Belciu si le-a dovedit cu certitudine inca din scoala gimnaziala. Pasiunea pentru chimie si fizica a fost descoperita de ea printr-o buna cunoastere de sine. Mereu sârguincioasa, s-a pregatit temeinic si rabdator, dovedindu-si creativitatea, precum un chimist in laborator. Miruna este mândria mea si a Scolii Gimnaziale «Stefan Luchian» Moinesti. Miruna este o speranta pentru societate, mai ales ca stiu ca isi doreste sa devina cercetator si sa se formeze la o universitate din Germania sau Statele Unite”, ne-a declarat si prof. Anca Tabacariu, care i-a predat Mirunei Chimia si Fizica.

Fire optimista, pentru ca intotdeauna a facut ceea ce ii place, eleva bacauanca vrea acum sa obtina un rezultat frumos si in Coreea. Mult succes, Miruna!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Din spirit de fair play trebuia mentionat macar si numele profesoarei de chimie care preda acum la clasa ei, asa cum au fost mentionate si celelalte nume, si care nu este Rosenschein! Asa ar fi fost corect si frumos!In rest, tot respectul pentru munca ei si a profesorilor de gimnaziu, cei care de fapt au pregatit-o cu adevarat si au muncit alaturi de ea.

 2. la IX B d-na Busteaga preda chimia, dar oricum profii de la liceu nu conteaza prea mult…..olimpicii internationali nu se pregatesc aici ci la Bucuresti, cu profesori universitari

 3. Ha ha haaaaa, a ramas tanti Rozica fara elevi la meditatie si isi face reclama? Pai cum vine asta, la clasa preda Busteaga iar Rosenschein o pregateste, cand? In particular? In cazul asta plateste impozit la stat conform legii?

 4. Este un copil de exceptie, a avut chiar o copilarie fericita, nu i-a impus nimeni cat de mult sa invete (a fost dorinta si placerea ei) si meritele ar trebui rasplatite mai mult de scoala(vorbesc in cunostinta de cauza, Miruna fiind fata finilor mei).

 5. Felicitărti, Miruna!
  Suntem mândri să te cunoaștem și-ți apreciem efortul.
  Să fii sănătoasă și să-ți urmezi netulburată drumul!
  Succes în Coreea, în primul rând!

LĂSAȚI UN MESAJ