Rafo va prelucra 1,2 milioane de tone de materii prime anual

Noul actionar majoritar al societatii Rafo Onesti, compania Andres Capital GmbH, a informat joi, 2 iunie, salariatii rafinariei ca a finalizat procedurile de preluare a acesteia, iar in urmatoarele zile va incepe finantarea.

Cei de la Andreas Capital au in vedere, astfel, ca pâna pe 10 iunie sa achite toate obligatiile financiare restante (salarii, obligatii bugetare si comerciale) si sa pregateasca finantarea pentru primele obiective care fac obiectul repornirii in prima etapa a instalatiilor rafinariei.

„De la inceputul discutiilor cu Sindicatul Rafinorul, inca din 17 mai – a opinat liderul organizatiei, Ion Marian – noul actionar s-a prezentat ca un om echilibrat, nu a propus investitii de anvergura pentru Rafo de la inceput, nu s-a prezentat ca un mare magnat, dar a promis ca, etapizat si in baza rezultatelor care se vor obtine din activitatea de productie si a rezultatelor financiare, sa activeze din aprope in aproape instalatii care sa ajunga la o prelucrare de 1,2 milionane de tone de materii prime pe an.

PUBLICITATE

Daca nicio forta portivnica intereselor salariatilor de la Rafo si chiar ale comunitatii onestene nu va mai interveni, iar institutiile statului vor sprijini si nu vor mai intenta blocaje, conducerea organizatiei de sindicat are convingerea ca acum, in ultimul ceas, actualul actionar va realiza ceea ce attii nu au putut in 16 ani: incredere, investitii, repornirea instalatiilor, stabilitate, locuri de munca si o protectie sociala reala prin folosirea si platirea fortei de munca”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Ok, e bine ca reporneste RAFO, dar pe bursa cand incep sa se tranzactioneze actiunile ? Sunt zeci de mii de actionari minoritari care vor sa vanda sau sa cumpere actiuni ! In octombrie 2015 actiunile RAFO au fost retrase de la tranzactionare deoarece au fost retrase de la tranzactionare toate societatiile care erau la Categoria III a BVB. Actionarul vechi a hotarat in AGA ca RAFO sa fie societate INCHISA !!!!!!!!!!!! Corect era ca actionarul majoritar de la RAFO sa procedeze ca celelalte societati retrase , adica sa dispuna tranzactionarea actiunilor RAFO pe alte categorii a Bursei de Valori Bucuresti (BVB)!

    • Peste un milion de tone produse petroliere. Voi credeti? Se trezeste frumoasa adormita. Minune pentru Onesti. Actiunile nu se vor tranzactiona decat atunci cand vor parcurge toate procedurile. Dar nu au interesul…

LĂSAȚI UN MESAJ